A LES ONDES

Catalunya Ràdio es mou

L'emissora pública catalana, que inaugura la nova programació el dilluns, 29, aposta pel canvi amb més entreteniment, bon humor i esports

Als espais estrella, com 'El matí ...' i 'El suplement', s'hi sumen 'Estat de Gràcia', 'Tot costa', 'Popap' i un innovador 'El club de la mitjanit'

foto-realitzadors

foto-realitzadors

3
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

Segons el que s'ha vist aquest divendres, Catalunya Ràdio es mou. I no sols en sentit figurat. L'equip de l'emissora pública i els seus realitzadors han presentat la nova programació, en una emissió en directe, a bord d'un catamarà que ha recorregut la façana marítima de la ciutat. Amb un mar lleugerament picat i més d'una persona especialment agafada a la taula, la nova graella està a punt de salpar, dilluns que ve, 25, amb la pretensió de donar forma a una “temporada de canvi”, en paraules del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, una “nova ràdio de tots, més jove, competitiva, clarament innovadora” i sense abandonar “l'ambició pel lideratge”.

Per portar a bon port aquest full de ruta, els responsables de l'emissora han anotat al seu particular quadern de bitàcola més entreteniment, bon humor i esports. “No és una temporada més, sinó la primera d'una nova Catalunya Ràdio perquè la gent torni a escoltar-nos, mantenir l'audiència fidel i incorporar-hi un públic diferent que consumeix ràdio a través d'altres canals”, ha insistit Gordillo.

CCMA

Mònica Terribas, realitzadora d''El matí de Catalunya Ràdio'.

El vaixell insígnia de la programació continuarà sent ‘El matí de Catalunya Ràdio’, amb Mònica Terribas, que amplia el seu horari (6.00 a 13.00), i que en l'últim tram incorpora l'humor del ‘APM?’ (amb inicis que es remunten precisament a les ones). Els ‘minoristes’ conservaran un espai setmanal de 12 minuts, ‘Camí a Polònia’. El magazín, que inclou noves seccions, com ‘Joc de sèries’, tindrà “més flexibilitat” en els formats, evitarà la “rigidesa” de l'entrevista i apostarà per altres fórmules, com el cara a cara.

CCMA

Roger de Gràcia, a 'Estat de Gràcia'.

Un dels nous programes serà ‘Popap’ (13.05), amb Mariola Dinarès, que analitzarà les noves tendències socials en un espai interactiu, multiplataforma i transmèdia. Els canvis de la raella afecten sobretot la franja de tarda. A les 16.05, Roger de Gràcia es posarà al capdavant d'‘Estat de Gràcia’, una aposta per la cultura i el coneixement, que està a mig camí de la “democràcia inflexible” i la “tirania simpàtica”, segons ha explicat el popular comunicador. “Farem un abordatge cap a l'excel·lència, no cap a ningú”, ha emfatitzat. Així, aquest nou estat “amb dos caps de l'oposició en lloc d'un” (Iu Forn i Jaume Grau) tindrà ‘ministeris’ atípics, com el d'Afers Foscos (amb Carles Porta) i el de Noves Paternitats (amb Pau Guillamet).

CCMA

Jordi Costa i Sònia Gelmà, realitzadors de 'Tot costa'.

Els periodistes Jordi Costa i Sònia Gelmà -procedents de RAC1-Els periodistes Jordi Costa i Sònia Gelmà debuten en l'emissora pública amb ‘Tot costa’ (19.00), espai que tractarà l'àmbit dels esports amb una textura “més desenfadada”, ha comentat Gordillo.

Notícies relacionades

En l'apartat d'informatius, ‘Catalunya migdia’ (14.00) s'amplia a dues hores, amb Òscar Fernández i la mirada d'Empar Moliner, i ‘Catalunya vespre’ s'endarrereix fins a les 21.00, amb Kílian Sebrià i una tertúlia de Sílvia Cóppulo.

I durant el cap de setmana, ‘El suplement’ (8.00) de Ricard Ustrell inclourà dissabte una radionovel·la, ‘Amb mal peu’ (debutarà el 18 de setembre), amb capítols de sis minuts, centrada en unes famílies poderoses de Catalunya i amb ‘cameos’ peculiars, com Maria de la Pau Janer, el Pare Manel i fins i tot algun polític; i col·laboracions de Joan Ollé i Àngel Llàcer, que tornen a la ràdio. I ‘Tot gira’, amb David Clupés (16.00), oferirà 16 hores en directe d'esports. 

"Experiència innovadora i valenta"

El programa es construirà a les instal·lacions de la ràdio a la Diagonal, però durant l'emissió es traslladarà als estudis de TV-3, en el que podria ser un primer pas cap a la confluència en els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). “La clau està a posar l'accent en el contingut”, ha assegurat Gordillo. Això sí, per a la posada de llarg caldrà esperar fins al 5 de setembre.