INFORME D'AUDIÈNCIES

TV-3 cau al juliol al seu mínim històric

El 10,1% de la cadena catalana la relega a la tercera plaça darrere de Tele 5 i Antena 3

El canal de Mediaset torna a imposar-se al conjunt d'Espanya amb un 14,7%, recolzat en l'Eurocopa

 

  / AP / MICHAEL PROBST

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

TV-3 va tocar fons al juliol amb la pitjor quota mensual de la seva història (10,1%) i va tornar a perdre, per segon mes consecutiu, el lideratge català en favor de Tele 5 (12%), que es va imposar a tot Espanya amb un 14,7%. El més sagnant és que la cadena catalana es va veure relegada a la tercera plaça al ser superada també per Antena 3 (10,7%). L’èxit de l’Eurocopa de França emesa per Mediaset i la falta d’una oferta fresca per part de la tele autonòmica van arrossegar aquesta a superar el seu mínim històric, que estava en el 10,2% de l’agost del 2014. Una vegada més, l’estiu ha castigat una TV-3 que està a un pas de perdre, aquest agost, la barrera psicològica dels dos dígits (10%).

La televisió catalana ja va donar símptomes d’esgotament al juny, quan els partits del campionat europeu de seleccions a Tele 5 la van portar a cedir l’hegemonia al seu territori després de nou mesos muntada en el lideratge: el canal de Mediaset va marcar a Catalunya un 13,5% davant del 10,5% de la tele autonòmica. Però la debacle del juliol podria haver sigut pitjor si La Roja no hagués caigut eliminada davant Itàlia en vuitens de final.

Tot i així, el ganxo del futbol ha servit a Tele 5 per obtenir al conjunt d’Espanya un folgat avantatge de 2,6 punts sobre els seus perseguidors d’Antena 3 (12,1%), segons l’informe mensual de Barlovento Comunicación, sobre dades de Kantar Media. Això sí, la prematura eliminació de la selecció espanyola l’ha fet retrocedir de l’espectacular 17,1% de juny al 14,7%, de manera que  els rectors de TV-3 haurien d’estar agraïts a Itàlia per haver impedit una sagnia  pitjor. I és que Tele 5 ha acusat també aquest descens a Catalunya, on ha passat del 13,5% al 12%. Antena 3 és una de les grans beneficiades, ja que puja del 9,8% del juny al 10,7%.

TELENOTÍCIES IMBATIBLES

Notícies relacionades

En el terreny informatiu, en canvi, els Telenotícies de TV-3 segueixen escombrant en totes les edicions. Una altra cosa és el conjunt d’Espanya, on els telediaris de Telecinco són els més vistos. El canal de Mediaset és líder en l’edició de nit de dilluns a divendres, mentre que en la sobretaula empata amb TVE-1. Els caps de setmana, la clientela canvia de gustos, ja que hi ha empat entre TVE-1 i Antena 3 al migdia i taules tècniques entre Tele 5 i Antena 3 a la nit.

I el programa més vist del mes  de juliol va ser la final de l’Eurocopa França-Portugal, amb una quota del 57,1%.