PROJECTE INFANTIL

Els Beatles s'animen a Netflix

La plataforma de televisió de pagament estrena 'Beat Bugs', original sèrie infantil amb la música de la llegendària banda de Liverpool

beat-bugs

beat-bugs

3
Es llegeix en minuts

Els que van créixer al ritme de les cançons dels Beatles, en el cada vegada més llunyà segle XX, ja tenen una certa edat, però ¿poden els nens del segle XXI entrar en l’ona del mític quartet de Liverpool? Aquest és l’interessant repte que s’ha plantejat Netflix, que dimecres que ve, 3 d’agost, estrena a nivell mundial Beat bugs, una original i revolucionària sèrie infantil de dibuixos animats que té com a banda sonora composicions firmades pel mític grup britànic: parlem de peces tan cèlebres i taral·lejades com Help, Come together, Penny Lane, Yellow submarine, We can work it out, Strawberry fields forever, Hello, goodbye i Across the universe. 

    La coneguda plataforma de televisió per internet nord-americana s’ha unit a diferents empreses per poder portar a terme aquesta ambiciosa producció –A Storytelling Company, Thunderbird i Beyond Screen Production–, un projecte que té a més a més un altre gran al·licient afegit: les cançons dels Beatles que hi apareixen estan versionades per artistes coneguts mundialment, entre ells, Rod Stewart, Jennifer Hudson, Aloe Blacc, Robbie Williams, Frances, The Lumineers i Tori Kell.

ENTRE ‘BICHOS’ I ‘LA ABEJA MAYA’ / Encara que aquesta nova producció animada (realitzada amb tecnologia 3D i a mig camí entre la pel·lícula Bichos i la sèrie La abeja Maya) encara no s’ha estrenat, el seu director i guionista, Josh Wakely, ja ha confirmat a la Netflix Television Critics Association (TCA) que Beat bugs comptarà amb una segona temporada, que s’estrenarà el 18 de novembre.

    A més dels artistes anteriorment citats, en la primera entrega també versionen cançons del mític quartet britànic Eddie Vedder, Pink, James Bay, Sia, The Shins, Of Monsters and Men, Chris Cornell, Regina Spektor i James Corden. «Tots ells ajuden a introduir el famós catàleg de clàssics dels Beatles a una nova generació», apunta Netflix en una nota informativa. En aquest projecte, dirigit principalment a un públic preescolar, les versions de les composicions de la banda es barregen amb la trama, protagonitzada per cinc simpàtics i molt dolços insectes que exploren i aprenen lliçons de vida al jardí d’una casa, que per a ells és un autèntic univers.

    El mateix dia de l’estrena, Republic Records començarà a comercialitzar la banda sonora oficial de la primera temporada de Beat bugs, però de forma exclusiva a la botiga on line Apple Music. Dividida en dos volums, el primer inclou un total de 27 cançons amb la música de la primera temporada i amb artistes convidats especials, com Pink, James Corden, Aloe Blacc, Sia i Eddie Vedder. La banda sonora de la segona temporada estarà disponible al novembre i reunirà 26 cançons de la sèrie, a càrrec també d’il·lustres artistes con­vidats.

  

PRODUCCIÓ SOBRE MÚSICA NEGRA / Però Beat bugs no és l’única iniciativa de Netflix relacionada amb el públic infantil i la música. La plataforma de televisió per internet també està preparant una nova sèrie animada dirigida igualment als nens i basada en l’espectacular catàleg de cançons de la Motown, la discogràfica nord-americana especialitzada en música negra.

    Amb el compositor Smokey Robinson com a productor musical, la nova ficció incorporarà 52 composicions, incloent-n’hi algunes de les que van portar a la fama artistes de talla mundial com Marvin Gaye, els Jackson 5, Lionel Richie, The Supremes, The Temptations i Stevie Wonder, entre molts altres.

    La trama girarà al voltant d’un nen de 8 anys, Ben, que, amb els seus amics Angie i Mickey i un grup d’artistes de carrer, descobreix la màgia de la creativitat musical. 

Notícies relacionades

     

  

Els artistes i les seves versions