FICCIÓ

'Cuéntame...' es posarà en marxa al setembre

TVE anuncia l'inici del rodatge de la 18a i la 19a temporades de la veterana sèrie, que reprendrà la trama el 1985

33525798 59

33525798 59

1
Es llegeix en minuts

Un cop resolta la incògnita sobre el futur de 'Cuéntame cómo pasó' -la veterana sèrie prosseguirà la seva trajectòria a la tele estatal-, TVE ha anunciat aquest dijous l'inici de la gravació, al setembre, de les temporades 18a i 19a, compostes d'un total de 38 capítols.

En les noves entregues de la producció que protagonitzen Imanol Arias i Ana Duato, la família Alcántara continua el seu recorregut per grans esdeveniments de la història així com per fets quotidians.

Els nous episodis s'iniciaran el 1985 i mostraran, entre altres cites destacades, la firma del Tractat d'Adhesió a la Comunitat Europea, la visita de Ronald Reagan a Espanya i la primera vaga general contra un Govern socialista, que paralitzarà el celler Alcántara Fernández i causarà un agre enfrontament familiar. A més, la sèrie produïda per RTVE en col·laboració amb Ganga, rodarà algunes de les seves seqüències fora d'Espanya.

L'AUGE DELS HIPERMERCATS

A més d'aquests esdeveniments, també es veuran reflectits fets de la vida quotidiana, com l'arribada dels 'yuppies', l'esplendor dels hipermercats o la reacció de l'àvia Herminia (María Galiana) davant el kiwi, una fruita que es comença a fer popular a les taules espanyoles en aquells anys.

Notícies relacionades

A part de la família Alcántara, els veïns de San Genaro i la gent de Sagrillas, ‘Cuéntame...’ comptarà amb nous personatges, com Carlota, directora d'un Centre de Planificació Familiar municipal que obrirà al barri, en què es reflectiran alguns dels profunds canvis soferts per la societat espanyola en els anys 80.

També s'hi inclouran imatges d'arxiu de programes com ‘Si lo sé no vengo’, amb Jordi Hurtado, i de periodistes com Felipe Mellizo, Ángeles Caso i Concha García Campoy. L'arribada de la televisió matinal i el fenomen de les telenovel·les també inspiraran alguns dels moments de la sèrie. En els guions segueixen participant Ignacio del Moral i Joaquim Oristrell.