POLÈMICA A TELE 5

Mediaset haurà d'indemnitzar una exconcursant de 'GH'

Mercedes García, que va abandonar la casa a les dues hores d'estar en el 'reality', havia demandat la cadena per atemptar contra el seu honor i intimitat

mercedes-1

mercedes-1

2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha condemnat Mediaset a indemnitzar amb 30.000 euros l'exconcursant de 'Gran hermano' Mercedes García Hernández per les referències a ella en programes i a la web de Tele 5, després d'abandonar el concurs, i estableix que entrar en el 'reality' no elimina la protecció a la dignitat personal. La resolució revoca la decisió de l'Audiència de Salamanca i l'adoptada anteriorment per un Jutjat de Primera Instància d'aquesta ciutat, que havien absolt la cadena.

Mercedes García va participar el 2004 en la sisena edició de 'Gran hermano' la sisena edició de 'Gran hermano'i va estar en el concurs aproximadament dues hores. El motiu de l'abandonament és que a la casa de Guadalix hi participaven com a concursants Salva, un dels seus ex, i Jany, que al seu torn també havia sigut nòvia de Salva. Al descobrir la trama de la productora, García va decidir trencar la relació contractual amb la cadena, que va acceptar.

COMENTARIS A 'LA NORIA'

En la demanda, García considera que Tele 5 havia atemptat contra el seu honor i intimitat per les referències a la seva persona, una vegada trencada la relació contractual, a la web de la cadena i en el programa 'La noria' de Tele 5, els anys 2008 i 2009, on es va parlar de "trio" i de "triangle amorós". L'exconcursant en tot moment ha assegurat que no sabia res del muntatge de la productora.

Així mateix, assenyala que, a més, es van divulgar novament les imatges de la seva entrada a la casa i a la web també es va parlar que ella havia anat pels platós de televisió comentant la seva "tortuosa relació". La sentència indica, però, que la demandant no va acceptar "participar en el que segurament constituiria un espectacle propici per a determinat públic però que no té  cap interès general protegible i podria vulnerar els drets dels implicats".

QUANTITAT REBAIXADA

La concursant més efímera del 'reality' que presenta Mercedes MilàMercedes Milà havia sol·licitat una indemnització de 75.000 euros, però el Suprem l'ha fixat en 30.000. A més, condemna Mediaset a donar publicitat a aquesta sentència en un dels espais de Tele 5 que sigui equivalent en audiència a aquells en què es van fer els comentaris referits. 

Després de 12 anys de guerra judicial, explicava en el seu blog l'infern en què, segons ella, vivia després de sortida precipitadament del programa. Mercedes García relata que havia sigut despatxada de la feina com a arquitecta per culpa de la cadena i demandada  per incompliment de contracte, com recull Vanitatis. A més, sempre segons l'exconcursant, se li havia revocat el dret a la justícia gratuïta perquè rebria una petita fortuna: els 70.000 euros que Tele 5 li havia de pagar. "Em prenen el dret a la justícia gratuïta per una cosa que [...] tot i estar-hi condemnada, Tele 5 encara no m'ha pagat", es lamentava.

PROBLEMES ECONÒMICS

Notícies relacionades

La salmantina, que quan va entrar a la casa tenia 32 anys, es queixava en un dels seus 'posts' que la situació li havia afectat la salut: "Ahir no em va quedar més remei que anar a urgències; vaig començar a plora sense poder parar i vaig passar a no poder respirar, i d'aquí a vomitar fins que gairebé em desmaio", es queixava. "Em vaig quedar sense feina, tenia les càmeres seguint-me, de manera que no em volia contractar ni Déu [...] ¿i sabeu què se'm va acudir?, acceptar entrar en un concurs d'Antena 3 anomenat 'Aventura en África". I així ho va fer, el 2005 es va presentar al programa, que, per cert, també va abandonar al cap de pocs dies de començar al saber que seria expulsada.