ENTREVISTA

Maggie Civantos: "Voldria cadena perpètua a la presó de 'Vis a vis'"

La protagonista de la popular sèrie d'A-3 analitza les dues temporades d'una producció que dimecres a la nit s'acomiada definitivament

mdeluna32229596                    no publicar                    160621135251

mdeluna32229596 no publicar 160621135251 / AGUSTIN CATALAN

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Després de dues temporades en plena efervescència carcerària, Antena 3 ha decidit clausurar definitivament la presó de 'Vis a vis', sèrie que s'acomiada aquest dimecres, 22 de juny, amb un capítol especial (22.40 hores) en què es tancaran tots els serrells de la trama, així com el futur del personatge protagonista, Macarena, interpretat per l'actriu Maggie Civantos.

-A aquesta temporada no li ha anat tan bé en audiència com a la primera. ¿A què ho atribueix? Al final, jo em guio pel que la gent em diu pel carrer. No entenc de números d'audiència. Jo sento que la gent veu més la sèrie aquest any que l'anterior. Ha funcionat el boca a boca i el fenomen 'Vis a vis' l'he percebut més en aquesta temporada. Potser és el moment de canviar la forma de mesurar les audiències perquè hi ha gent que la grava i la veu el cap de setmana. Crec que ara el mesurament d'audiències no respon a la realitat. Tant de bo que això canviï i es tinguin en compte internet i les gravacions. L'actual no fa justícia.

-¿Creia que hi hauria una tercera temporada? No en sabíem res. Jo estic igual que la gent. M'hauria agradat continuar perquè crec que la sèrie s'ho mereix i està rebent bones crítiques. Per a mi, ja hem fet història en la mesura que és una sèrie que s'ha arriscat, tant en el repartiment com en el plantejament de la trama. Marca una diferència. A més, el productor, Álex Pina, va dir que donava per a una tercera temporada. Jo, per mi, voldria cadena perpètua a la presó.

"Potser és el moment de "Potser és el moment de canviar la forma de mesurar les audiències: hi ha gent que grava 'Vis a vis' i la veu el cap de setmana"

-¿Creu que el seu personatge s'envileix a la presó? A mi em sembla molt interessant, com a història, el que s'explica de Macarena. La seva evolució d'acord amb el seu context. No és ser bo ni dolent, sinó que es tracta d'adaptar-se al medi. Això passa a la realitat, a les presons i a fora de les presons. El medi et condiciona molt i això és el que s'explica en aquesta sèrie.

-¿Com va portar això d'haver de gravar escenes tan violentes com les que es veuen a la sèrie? Jo encara tinc marques, i no desapareixen. De totes maneres, tinc sort perquè aquest tipus de seqüències m'encanten. Em sento preparada físicament perquè vaig practicar boxa, faig ball… Ho agraeixo molt perquè aquí necessites tenir resistència, al ser seqüències en què has d'estar quatre hores pegant-te dur. Són divertides, però entenc que no agradin a totes les actrius. Crec que les solentes agraden més a l'espectador, i per això m'atrau aquesta part més fosca de Macarena.

-¿Boxejadora? La vaig practicar un temps, la vaig deixar i ara la vaig tornar a reprendre quan vaig saber que havia de boxejar a la sèrie. Mai he pujat a un ring perquè no vull que em trenquin el nas. Boxejava en un gimnàs que tenia escola de boxa.

"Vaig practicar la boxa  "Vaig practicar la boxa durant un temps, la vaig deixar i ara la vaig tornar a reprendre quan vaig saber que havia de boxejar a la sèrie"

-¿I d'on li ve l'afició per emular 'Million dollar baby'? Tenia un nòvio que feia boxa com a aficionat. Vaig començar a veure boxa i em va enganxar: en veia moltes vetllades i em posava el canal Marca TV. És un esport que m'agrada. Però les baralles que faig són al 50% i de 'no em toquis que sóc actriu'. És el meu ioga.

Notícies relacionades

-¿Els guionistes sabien que vostè practicava la boxa? Jo crec que es van assabentar i potser per això la van incloure. Però no sé gaire bé com va ser. Crec que jo ho vaig dir al càsting en el minut u: 'Faig ballet clàssic però també boxa'. Perquè veiessin una mica quin tipus de persona i actriu era.

-¿Trobarà a faltar les seves companyes de repartiment? Molt. Trobo a faltar la presó. Encara que és molt cansat i aquesta sèrie sigui molt exigent, és tot molt enriquidor. Com a actriu em fa créixer molt perquè has d'estar a l'altura de la sèrie i fer-ho ràpid. És un equip de cine, però amb temps de tele.