ERROR

HBO 'autopirateja' 'Joc de trons'

La cadena nord-americana filtra per error un episodi 24 hores abans de la seva emissió habitual

mdeluna33677652 this image released by hbo shows joe naufahu  left160522175202

mdeluna33677652 this image released by hbo shows joe naufahu left160522175202 / Macall B Polay

1
Es llegeix en minuts

La psicosi pel pirateig audiovisual ha arribat a paroxisme a 'Joc de trons': la mateixa productora de la sèrie més piratejada de la història, la cadena nord-americana HBOha llançat a internet un nou episodi de la sisena temporada, 24 hores abans de la seva anunciada estrena, diumenge a la nit. Aquest peculiar 'autopirateig' s'entén com un error de la tele de pagament, que segurament depurarà responsabilitats entre els encarregats de programar les emissions.

La notícia que el cinquè episodi de 'Joc de trons', titulat 'The door' ja estava dissabte a la nit a la xarxa la van llançar diverses webs especialitzades. Segons una d'aquestes, TorrentFreak, la filtració del capítol es va produir a través de la filial de HBO per al nord d'Europa, HBO Nordic, que comercialitza els productes d'aquesta cadena de pagament a Suècia, Dinamarca, Noruega i Finlàndia. I tal com s'ha produït aquesta filtració, tot fa suposar que faci sigut un error en la programació al calendari de la mateixa HBO.

Notícies relacionades

En el moment que es va descobrir l'error, HBO Nordic va retirar l'episodi. Però mentrestant, que van ser diverses hores, l'episodi en qüestió ja estava 'navegant' per tota la xarxa. Això sí, també comenten les webs que l'han 'pescat' que la qualitat de la còpia deixa bastant a desitjar.

Així, 'Joc de trons', el programa de televisió més piratejat del món en els dos últims anys, (i que a Espanya emet la plataforma de pagament Movistar+) ha reblat el clau al ser 'autopiratejada' -involuntàriament- pels seus propis creadors.

Temes:

HBO Joc de trons