documental

'30 minuts' destapa la cara oculta d'Aràbia Saudita

'L'Aràbia Saudita, al descobert' mostra la realitat d'un dels països més intransigents del planeta

30-minuts

30-minuts

1
Es llegeix en minuts

L'Aràbia Saudita és un dels principals aliats d'OccidentAràbia Saudita gràcies al seu petroli i el seu rol geoestratègic. No obstant, es tracta d'un dels països més intransigents del planeta intransigents, a causa del paper que juga la monarquia saudita, amb una visió molt rigorosa i intolerant de l'Islam.

El programa de TV-3 '30 minuts' emet aquest diumenge el reportatge 'L'Aràbia Saudita, al descobert' (21.50 hores), un treball que mostra la cara oculta del país: decapitacions públiques d'opositors o de condemnats per delictes penals, la persecució sistemàtica dels bloguers i dissidents, un règim d'opressió asfixiant per a les dones i la difusió entre els nens de l'odi a l'infidel.

PUNTS EN COMÚ AMB L'EI

Notícies relacionades

Arran de la pressió internacional, el Govern de Riad ha decidit combatre militarment Daesh i l'Estat Islàmic (EI) però, a la vegada, comparteix amb ells la visió més intransigent de l'Islam.

Les imatges del documental han sigut recollides amb càmera oculta per activistes que, jugant-se la vida, mostren la realitat del país, impossible de ser captada pels mitjans de comunicació per culpa de l'estricta censura i el secretisme imposat per la monarquia saudita.