ENTREVISTA

Carlos Hipólito: "Jo vaig demanar aquest final èpic per al meu personatge a 'Vis a vis'"

L'actor els va dir als productors que preferia "desaparèixer de forma potent" que la figura de Leopoldo "s'anés diluint"

 

  / ROBERTO GARVER

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Carlos Hipólito s'ha acomiadat de la sèrie 'Vis a vis''Vis a vis' amb una mort èpica amb regust de Tarantino i de John Wayne. El seu personatge de l'exguàrdia civil Leopoldo Ferreiro en la claustrofòbica ficció de Antena 3 dorm ja el son dels justos. Així ha vist la seva pròpia mort l'actor des de la seva butaca d'il·lustre espectador. 

–¿Què ha sentit al veure el seu últim capítol a 'Vis a vis'?

–Una cascada d’emocions. Jo l’havia gravat, però no l’havia vist perquè no m’agrada veure’m durant el rodatge a través del monitor. Veient el capítol m’he quedat amb la boca oberta, perquè em sembla molt potent. A part de la història del meu personatge, el capítol és un prodigi de muntatge per la forma d’intercalar les diferents trames. A mi m’ha encantat el capítol.

–¿Com s’ha vist a si mateix?

–És curiós perquè m’ha passat una cosa que no em passa sempre: m’he vist una mica com des de fora, com si no fos jo. Estava com veient Leopoldo. Em commovia molt la història d’aquest home. El que diu en aquell monòleg tan bonic del cementiri resumeix en poques paraules tot el queli ha passat.

–¿Com es va assabentar que el seu personatge moriria?

--Quan ens van explicar el mapa de trames d’aquesta temporada, el productor executiu, Alex Pina, em va parlar de la possibilitat de tancar la trama de l’Egipcio perquè creien que s’estava esgotant. Ja estaven pensant a introduir la història de la nena segrestada.

–¿I com li van plantejar el seu particular final?

–Em van explicar que el meu personatge deixaria de tenir importància o desapareixeria. Llavors jo els vaig dir que preferia que desaparegués d’una manera potent abans que es diluís en unes subtrames que ja no tindrien gaire importància. Els vaig explicar que un personatge com Leopoldo, que ha tingut bastanta rellevància dins de la història, mereixia un final com aquest.

–¿Què li van dir ells?

–Que hi estaven d’acord. Pina em va prometre un final èpic i ha complert la seva promesa. No els vaig explicar als meus companys que moriria perquè sóc molt disciplinat. Em van demanar que fos discret i així ho vaig fer.

–¿Com ha sigut la relació amb els seus companys?

–Prodigiosa. Érem feliços. Es notava que estàvem orgullosos d’estar en una sèrie com aquesta, i això ens ha unit molt.

–Llavors li deu haver fet molta pena aquest final anticipat, ¿no?

–Doncs sí, em fa molta pena que se m’acabi Leopoldo perquè no és fàcil trobar una sèrie tan bona com Vis a vis.

–¿Creu que hi haurà tercera temporada tot i la caiguda d’audiència?

–M’imagino que sí. És una sèrie que ha tingut vendes internacionals i que es passarà pel Channel 4 d’Anglaterra, cosa que és un rècord. Suposo que haurà de tenir una continuïtat perquè tots aquests espectadors estrangers en demanaran més.

–Ara que està al mercat, ¿per quina sèrie li agradaria fitxar?

Notícies relacionades

–Per una de nova. Que m’escriguin un paper potent en una bona sèrie. Un com aquell de 'Desaparecida' o el de 'Guante blanco'.