ESTRENES DE PRIMAVERA

A-3 torna a la presó de 'Vis a vis'

La cadena privada estrena aquest dijous la segona temporada de l'exitosa sèrie carcerària de producció pròpia

mdeluna33355711 television  serie vis avis 160330165654

mdeluna33355711 television serie vis avis 160330165654 / RAUL GUERRERO

3
Es llegeix en minuts

Després de només cinc mesos de llibertat, el mes de novembre passat l’equip de producció i artístic de 'Vis-a-vis' va tornar a la presó: va començar el rodatge de la segona temporada d’aquesta sèrie dramàtica d’Antena 3, que es va convertir en un dels grans èxits de la ficció espanyola de la temporada passada i que avui torna a la petita pantalla amb l’estrena de la segona entrega (22.40 hores). I, segons han assegurat els responsables de la producció, amb una trama més «violenta», en què els personatges destaparan el seu costat més «fosc» i portaran al «límit» les situacions que van viure en la primera temporada.

    

«El desenvolupament serà trepidant i els personatges faran un salt cap al seu costat més fosc, portant al límit tot el que va passar en la primera temporada», va explicar en la presentació de la sèrie un dels seus protagonistes, l’actor Carlos Hipólito, que encarna el personatge de Leopoldo en aquesta ficció de la productora Globomedia. Aquest increment de la violència serà degut, va apuntar Hipólito, a l’enduriment de les normes de la presó Cruz del Sud –on es desenvolupa el gruix de la trama– i a les situacions «duríssimes» a les quals s’enfrontarà la família de Macarena (l’actriu Maggie Civantos) fora de la presó.

EL MATEIX ADN

L’actor va matisar que aquestes novetats seran un «pas de rosca» als continguts de la primera entrega, però que es mantindrà l’ADN de 'Vis-a-vis', basat a explicar la vida a la presó i les peripècies de la família de Macarena per mantenir-se unida malgrat tots els problemes.

    Estrenada el 20 d’abril del 2015, 'Vis-a-vis' es va presentar com la primera sèrie carcerària espanyola. Tenia com a referència l’exitosa producció nord-americana 'Orange is the new black', encara que l’única relació entre totes dues és que les dues es desenvolupen en una presó de dones. Sigui per les seves poques similituds, o potser per les seves moltes diferències, el cas és que aquesta sèrie va sorprendre tothom per l’excel·lent acollida que va tenir: va ser el programa més vist del dia a Espanya, al davant fins i tot dels nous episodis de 'La que se avecina' (Tele 5), amb 4.308.000 teleespectadors i un 22,4% de quota de pantalla.

    A aquest èxit d’audiència, que es va mantenir durant tota la seva primera entrega, s’ha de sumar la llista de premis que ha aconseguit, entre els quals destaquen l’Ondas (atorgat a tot l’elenc femení) i el guardó a la millor sèrie al Festival de Luchon, a França.

LA NOVA GOVERNANTA

Notícies relacionades

Protagonitzada per la principiant Maggie Civantos ('Hospital Central', 'Bienvenidos al Lolita'), el veterà Carlos Hipólito ('Desaparecida') i els ja madurets Najwa Nimri ('Lucía y el sexo') i Roberto Enríquez ('Hispania'), per a aquesta nova temporada s’han incorporat a l’elenc altres actrius com Mona Martínez, que encarna una nova governanta de la presó, a més a més de Verónika Moral i Olivia Delcán, que donaran vida a dues recluses. El personatge de Delcán, segons va revelar Hipólito, actuarà com una «semblança» al rol que anteriorment feia Macarena dins de la presó.

    La trama d’aquesta telesèrie se centrava en la història de Macarena, una càndida noia (Civantos) que ingressa a la presó per complir una pena de set anys per un delicte financer. En aquesta temporada, un any després del seu empresonament, Zulema (Nimri) s’ha fugat amb quatre recluses més, entre les quals hi ha  Macarena. Però després de l’evasió sorgeixen moltes preguntes clau: ¿Quin és el pla? ¿On poden anar? ¿Quants diners tenen? ¿Sobra alguna de les fugades? 

La producció, des de dins 

El canal Atreseries acompanyarà l'estrena de cada episodi amb el programa  'Vis-a-vis: Tercer grado' (0.00 hores). En aquest innovador format sobre la sèrie, que presenta Jonathan Ruiz, actors de la ficció, creadors, directors, guionistes, crítics de tele i periodistes especialitzats comenten l'elaboració i el desenvolupament de cada capítol.