Ana Morgade fitxa per 'El club de la comedia'

L'actriu compaginarà la presentació del programa d'humor de La Sexta amb 'El hormiguero' i 'Zapeando'

ialvarez33225947 barcelona 17 03 2016 ana morgade presentadora de t160318175948

ialvarez33225947 barcelona 17 03 2016 ana morgade presentadora de t160318175948 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ana Morgade està en ratxa. Si el 2015 la vam veure a TVE, en la sèrie 'Olmos y Robles', i a Antena 3, com a concursant revelació de 'Tu cara me suena', ara acaba de fitxar pel veterà programa de La Sexta 'El club de la comedia'. Sense deixar per això les seves col·laboracions a 'El hormiguero' (Antena 3 TV) i 'Zapeando' (La Sexta). «Aquest any, per Cap d’Any el raïm me’l vaig menjar perfectament. Un gra en cada campanada», va dir com a explicació dijous passat, durant la seva visita a Barcelona amb motiu de l’entrega dels premis Zapping, als quals estava nominada com a millor actriu.

Morgade serà l’encarregada de donar pas als humoristes que intervinguin en cada programa d’aquesta nova edició, la 12a. «Per a mi és una gran responsabilitat, perquè moltes persones molt importants de l’escena de l’humor d’aquest país ho han fet abans que jo», assegura. I així és: abans que ella van actuar com a mestres de cerimònies Javier Veiga (1999-2001), Emilio Aragón (2001-2003-2005-2006), El Gran Wyoming (2004-2005), Eva Hache (2011-2014) i Alexandra Jiménez (2015).

El suport d'Hache

Jiménez ('Los Serrano', 'La pecera de Eva') ha substituït en l’última entrega, la que s’emet actualment, Eva Hache. Aquesta última, que és qui més temporades havia estat al capdavant d’El club de la comedia, es va veure obligada a deixar-ho per incompatibilitat amb la seva participació en alguns projectes de Mediaset, com el paper de jurat en el concurs 'Got talent' (Tele 5). «Amb Alexandra encara no he pogut parlar, però sí que ho he fet amb Eva, i estic molt contenta, perquè m’ha dit: ‘No et preocupis, que ho faràs molt bé’. I jo sé que no, però com que som amigues m’agrada que m’ho digui», confessa amb ironia Morgade.

Notícies relacionades

A més d’estrenar presentadora, aquesta edició del format del gènere 'stand up' comedy, creat per Miguel Contreras, es diferenciarà de les anteriors en què es donarà l’oportunitat de participar a persones anònimes. Fins ara només s’enfrontaven al públic, en directe, amb un monòleg d’entre 8 i 10 minuts de durada, monologuistes professionals amb guió propi (els convidats, entre els quals hi ha Leo Harlem, Dani Rovira, Agustín Jiménez, Sara Escudero, Goyo Jiménez i molts altres), monologuistes nous (coneguts com els espontanis) i famosos que s’estrenaven en aquest difícil gènere (els socis), com ha sigut el cas del xef Alberto Chicote ('Pesadilla en la cocina',' Top chef') i el punxadiscos Kiko Rivera.

En moltes cadenes

Com a curiositat, cal destacar que 'El club de la comedia' és l’únic programa que ha sigut emès en tots els grups audiovisuals d’Espanya: Canal+, RTVE, Mediaset i Atresmedia. I també en gairebé totes les cadenes generalistes, a excepció de TVE-1 i Cuatro. Es va estrenar el 1999 a Canal+ i a Tele 5, simultàniament. En la segona temporada es va veure a Tele 5, i en la tercera, a La 2 de TVE i Canal+, cadena en la qual es va emetre la quarta. D’allà va passar a emetre’s a Antena 3, que va acollir l’espai durant tres temporades més, i des de la setena l’ofereix La Sexta.