Anunci a Twitter

Eugeni Sallent s'acomiada com a director de TV-3

Ha estat al capdavant de la tele pública catalana des del 2012

La CCMA es reunirà dimecres per estudiar el substitut

 

  / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts

Després del nomenament de Saül Gordillo com a nou director de Catalunya Ràdio, segueixen produint-se moviments en els mitjans públics catalans.

Eugeni SallentEugeni Sallent, fins ara director de TV-3, ha anunciat avui a Twitter el seu comiat al capdavant de la tele autonòmica catalana.

Sallent ha dirigit TV-3 des de l'abril del 2012, quan va arribar per substituir Mònica Terribas, ara al capdavant d''El matí de Catalunya Ràdio'.

'VISCA TV-3 I VISCA CATALUNYA!'

En una nota que ha dirigit aquest mateix matí als treballadors de Televisió de Catalunya (i que tanca amb visques a TV-3 i a Catalunya), Sallent explica que després de gairebé quatre anys en la direcció de TVC, ha arribat el moment d'acomiadar-se "amb el convenciment que ha arribat el final d'una etapa apassionant, intensa i molt enriquidora".

"Me'n vaig amb la tranquil·litat d'haver complert amb l'encàrrec que se'm va encomanar i d'haver assumit la meva responsabilitat amb honestedat, compromís i màxim rigor", afirma en la seva nota el ja exdirector, que reconeix que han sigut anys de "dificultats de tota mena, amb una crisi econòmica molt severa i una situació política molt convulsa", encara que apunta que, entre tots, han sigut capaços de "mantenir el lideratge fins al dia d'avui sense perdre el verdader sentit de servei públic que converteix TV-3 en la referència de la majoria dels catalans". "Comptar amb l'esforç i el talent de tots els professionals de la casa ha sigut clau per aconseguir els objectius", remarca Sallent.

"Des que vaig tenir l'honor de ser nomenat per dirigir la Televisió Nacional de Catalunya m'he sentit un privilegiat però sempre, també, he estat molt conscient de la temporalitat del càrrec -exposa al final de la seva nota-. Per això, me'n vaig content, tranquil i agraït a tots els companys i professionals que han compartit amb mi aquesta formidable experiència i m'heu ajudat a fer més fàcil la consecució dels reptes".

Després d'agrair a tots la seva col·laboració, Sallent tanca la seva nota amb un "Visca TV3! i Visca Catalunya!

REUNIÓ DIMECRES

Notícies relacionades

Un portaveu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha confirmat a EL PERIÓDICO que, si bé el comiat d'Eugeni Sallent ha sigut una sorpresa per a la majoria dels treballadors, aquest ja havia comunicat la setmana passada a la direcció de la CCMA la seva sortida del càrrec, per la qual cosa ja s'està treballant en la seva substitució. En principi, el nomenament d'un nou director de TVC l'ha d'aprovar el consell de govern de la Corporació, òrgan que es reuneix habitualment els dimecres. Segons fonts pròximes a la direcció de la CCMA, en la reunió del pròxim dimecres s'estudiarà el nomenament com a nou director de Televisió de Catalunya, càrrec per al qual apareix com a primer candidat el periodista Jaume Peral. 

Peral és l'actual director d'Informatius de Televisió de Catalunya, càrrec al qual va accedir el 2012. Provinent de Catalunya Ràdio (que va dirigir provisionalment el 2002), va ser director de Comunicació de TVC (2008) i, posteriorment, va passar a ser redactor del programa 'Parlament'.

Temes:

TV-3