aquest dijous

El 'Club Super3' fa 25 anys

TV-3 celebrarà l'aniversari amb una exposició al Palau Robert

La Nets, el Petri i la Noti, els primers personatges del ’Club Super3’. / TVC

La Nets, el Petri i la Noti, els primers personatges del ’Club Super3’.
mdedios4040327 exit television club super 3160211105927
mascotas
Imatge de la sèrie ’Dr. Slump’.
mdedios32745582 television  aniversari del super 3160211140819
familia-super-3
La Noti, el Petri i la Nets, en el ’Club Super3’.
Petri, Ruïnosa i Bibiana, al ’Club Super3’.
La Supermà del ’Club Super 3’.
La Família del Super3: la Pati Pla, en Fluski, la Lila, en Desmond, l’Àlex, el Pau, el Sr. Pla i en Rick.
mdedios5101713 television    club  super3160211105921
El Tomàtic del Super3.
Joan Dausà, com el Krust del Super3.
mdedios32745581 television  aniversari del super 3160211140835
En MIC del Super3.

/

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

l'11 de febrer de 1991, una frase sorprenia els teleespectadors que estaven mirant TV-3: "Súpers! Em sentiu?" La Nets (Victòria Pagès) es dirigia així a l'audiència que presenciava l'estrena del nou programa infantil del canal, el 'Club Super3', un espai que es convertiria en tot un fenomen social.

Vint-i-cinc anys després, el Super3 celebra les noces de plata com el club infantil més gran del món, amb prop d'un milió i mig de socis acumulats i comptant, des de l'octubre del 2009, amb un canal de televisió propi

"Al llarg d'aquests 25 anys, la nostra missió ha sigut entretenir, formar i informar, oferint formats de producció pròpia i sèries d'animació produïdes a tot el món. Tot això, potenciant sempre la participació dels nostres espectadors i adaptant-nos als canvis tecnològics", resumeix Dani López, director del canal Super3. 

INTERACCIÓ AMB ELS NENS

La interacció amb els nens ha sigut, sens dubte, un dels secrets de l'èxit del club, com demostren els 500.000 socis en actiu (de 0 a 14 anys) que participen en les més de 200 activitats gratuïtes a què els dóna accés el carnet del Super3, unes propostes que, des de l'inici, han fet que el club traspassés l'àmbit estrictament televisiu.

"La participació, la proximitat i la fidelitat dels nostres súpers i de les famílies han sigut clau", afirma López.

Una fidelitat que també queda patent amb la massiva afluència a la Festa dels Súpers, que al mes d'octubre arribarà a la 20a edició.

Aquesta multitudinària cita anual a Montjuïc, per la qual passen durant un cap de setmana més de 300.000 persones, ofereix a l'audiència la possibilitat de veure en directe els personatges del programa (als seus inicis) i, ara, del canal. 

DEL PETRI A LA FAMÍLIA DEL SUPER3

En un principi, van ser els ja inoblidables Nets, Petri, Noti Press, el xerraire Tomàtic (a qui posava la veu Ferran Albiol, ara com el Cincsegons del MIC), el malvat Megazero i les mascotes Flash, Top i Buff, a qui després van substituir la Ruïnosa, la Bibiana, el Jordi, el Krust (interpretat per l'actor i músic Joan Dausà), la Kès (l'Agnès Busquets del 'Polònia') i el Lèmak

Actualment, la continuïtat del canal va a càrrec de la Família del Super3, formada per Àlex, Pau, Lila, Desmond, Pati Pla i els dolents de la funció, el Sr. Pla i Rick. L'última baixa va ser la del carismàtic Roc.

Tot i estar en actiu des del 2006, Dani López assegura que el clan "viu un moment dolç", segons el 'feed back' que reben a través de molts canals.

"Això no significa que la família no es renovi, perquè, en realitat, jo fa constantment, encara que el públic només noti determinats canvis", afegeix.

DE 'DR. SLUMP' A 'BOLA DE DRAC'

Altres de les estrelles del Super3 han sigut sempre els personatges de les seves sèries.

L'audiència va poder veure a través del programa produccions que s'han convertit en clàssics com 'Dr. Slump', 'Bola de drac', 'Els teletubbies', 'Pingu', 'Doraemon' i 'Les tres bessones', a qui els últims anys s'han sumat títols com 'Els pingüins de Madagascar' o 'Els germans Kratt'

Sense oblidar els programes de producció pròpia com 'MIC', 'Dinàmiks', 'Fish & chips', 'Una mà de contes', 'Kukurota' i l''Info K', uns espais que incideixen en els "valors positius" que promou el canal, tal com enumera López: "Hàbits saludables, el foment de la lectura, el treball en equip, l'afany de superació i el respecte, entre altres". 

L'EXPOSICIÓ 

Per commemorar el 25è aniversari, TVC ha preparat, en col·laboració amb la Generalitat, l'exposició 'Tots som súpers!', que s'inaugurarà el març vinent al Palau Robert.

La mostra, que farà un repàs del que ha representat el club en la societat catalana, està especialment pensada per compartir en família, ja que la podran disfrutar tant els nens d'ara com els pares, molts dels quals al seu dia també van ser 'súpers'.

Notícies relacionades

Altres iniciatives previstes són un doble disc, un llibre de records i un concert. 

"Anys i anys, per molts anys.... Volem que súper t’ho passis, bufis fort i les apaguis!" va ser la cançó d'aniversari que va popularitzar el Super3. Ara, l'hi podran cantar els súpers per apagar les 25 espelmes.

Temes:

Super 3 TV-3