SÈRIES DE TELEVISIÓ INTERNACIONALS

Les millors sèries internacionals del 2015

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

1. TRANSPARENT Jill Soloway

Un professor universitari jubilat decideix canviar de sexe perquè sempre s'ha sentit dona i creu que ja ha arribat el moment. Aquest és el sorprenent i original plantejament de 'Transparent', una producció amb què el grup Amazon va entrar per la porta gran a la tele de pagament per internet, i s'ha convertit en la sèrie revelació de l'any, i guanyant de passada dos Globus d'Or i cinc Emmy.


2. EL PEQUEÑO QUINQUIN Bruno Dumont

Una d'aquelles petites joies que demostren que no tan sols als EUA es produeix bona televisió. Aquesta exquisida producció francesa se centra en un macabre assassinat en una petita població, vist a través dels ulls d'un xaval i els seus amics. L'humor, entre absurd i surrealista, amb què es presenta la investigació col·loca 'El pequeño Quinquin' entre el millor de l'any.


3. LES REVENANTS Fabrice Gobert

Un grup de persones de diferents edats i classes socials volen tornar a casa seva, sense saber que fa uns quants anys que són morts i ja ningú els espera. Però ells volen reivindicar el seu cas. Aquest fantàstic plantejament va aconseguir el més difícil: mantenir la tensió vuit capítols i forçar una segona entrega. Un altre exemple que a França també viuen una edat d'or de la tele. 


4. MR. ROBOT Sam Esmail

Notícies relacionades

Un jove geni de la informàtica amb problemes per relacionar-se, una organització de 'hackers' amb ínfules anticapitalistes i una multinacional amb tocs de 'Gran hermano'. Amb aquests ingredients es construeix una interessant història amb un inici hipnòtic i un desenvolupament que exigeix, això sí, molta atenció per no perdre's entre descontrolades passions cibernètiques.


5. HUMANS Sam Vincent i Jonathan Brackley

Excel·lent adaptació de la pertorbadora sèrie sueca 'Real Humans', en què es presenta un futur pròxim en el qual els robots humanoides ja formen part de la societat com a 'electrodomèstics esclaus': renten, freguen, condueixen, vigilen, cuinen, complauen... La trama és prou intel·ligent per creure't que pot passar. Diuen que és la millor visió del robot des de 'Blade runner'.