PROGRAMA POLÈMIC

'Alfombra roja' desapareixerà si no té audiència

El president de RTVE precisa al Senat que el criticat xou de José Luis Moreno només té un marge de quatre emissions per aconseguir-ho

2
Es llegeix en minuts

El president de RTVEJosé Antonio Sánchez, ha assegurat al Senat que si el nou programa de José Luis Moreno estrenat dissabte passat, 'La alfombra rojaa palace', no arriba a l'audiència mínima pactada en el contracte amb el productor, "es retira sense cap cost, i punt", com s'estipula en els contractes d'aquesta naturalesa.

Durant la compareixença davant la comissió mixta de control parlamentari de la corporació, Sánchez ha contestat a una pregunta del diputat de Compromís-Equo (Grup Mixt), Joan Baldoví, sobre els "criteris seguits per tornar a contractar José Luis Moreno" per produir aquest nou programa, que ha titllat de "caspós", "groller", "carrincló" i "masclista". El responsable de Prado del Rey ha dit que s'ha contractat amb Moreno per una raó "purament professional", igual que es va fer a TVE en etapes del Govern socialista, i no perquè l'empresari televisiu tingui afinitat amb el PP o hagi participat en el seu finançament, com li ha plantejat Baldoví remetent-se a la investigació del 'cas Bárcenas'.

Sánchez ha assegurat que 'La alfombra roja palace' és "un programa de música, humor i tal", i el seu número d'entregues "no són 13 ni res". "Els contractes a RTVE estan condicionats a un nombre molt curt: si en el quart, crec que és, no es donen les condicions d'audiència que s'especifiquen en el contracte (el que es coneix en l'argot contractual televisiu de 'share de tall'), es retira sense cap cost i punt, nosaltres funcionem així, se'n poden contractar 300 si vostè vol", ha respost Sánchez.

Sobre la demanda anunciada per Moreno contra la web 'Bluper.es' per les seves informacions sobre la mala estrena del programa dissabte passat (va tenir 843.000 espectadors i 5,8% de quota), ha manifestat que no és competència del president de RTVE intervenir en una disputa entre dues persones privades.

Notícies relacionades

Sánchez ha insistit que a ell el preocupa el perfil purament professional d'un contracte i li ha garantit que qualsevol acord que subscriu RTVE "està per llibre, i ha d'estar al dia de tots els requisits que exigeix la corporació de pagament a Hisenda i Seguretat Social".

Sobre el programa de debat 'España opina', que ha d'estrenar pròximament Ernesto Sáenz de Buruaga a TVE-1, Sánchez ha dit en una resposta al PSOE que el consell d'administració de RTVE no el va aprovar en una primera reunió que el va tractar, però ha advertit que aquest òrgan no és jurisdiccional i les seves decisions són revisables. "On va dir blanc en un moment, després pot aprovar el negre", ha indicat. Tot i així, ha assegurat que en la reunió del consell d'aquest dijous no figura aquest assumpte en l'ordre del dia.