ESTRENA AL CANAL INFANTIL BOING

La 'reina' Michelle Jenner posa la veu a 'Más allá del jardín'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La protagonista d'Isabel, Michelle Jenner, presta la seva veu a un dels personatges principals de Más allá del jardín, una minisèrie d'animació de Cartoon Network que estrena aquest vespre el canal infantil Boing (21.10 hores). L'actriu dobla Beatriz, un bell ocell blau, en aquesta producció del director creatiu d'Hora de aventuras, Patrick McHale.

Inspirada en històries del folklore tradicional nord-americà, els contes infantils del segle XIX i fins i tot en les creacions de l'artista Gustave Doré, la sèrie segueix les peripècies de dos germans, Wirt i Greg, que s'han perdut a Lo Desconocido, un estrany bosc a la deriva en el temps. En la seva aventura per mirar de tornar a casa comptaran amb l'ajuda de Beatriz, un ocell «rondinaire però de bon cor», segons Jenner, i d'un trist llenyataire que vaga a la recerca de fusta per mantenir el seu fanal encès, en el qual creu que s'amaga l'esperit de la seva filla. Però també es travessaran amb sinistres criatures, com La Bestia, que busca ànimes perdudes.

Notícies relacionades

En els 10 episodis que componen la sèrie, Wirt i Greg viuran situacions perilloses i a vegades surrealistes, sempre envoltades d'un halo de fantasia i embolcallades en una música que pren especial protagonisme amb una banda sonora composta de country, jazz, bluegrass (música tradicional d'Irlanda, Escòcia i Anglaterra que els immigrants van portar a Amèrica) i de l'aportació de dos cantants d'òpera.

No és la primera experiència de Jenner en el doblatge, en què ha treballat «des de petita» posant veu, per exemple, al fill del protagonista de La vida és bella. És un ofici que ha heretat del seu pare, Miguel Ángel Jenner, actor, director, ajustador i traductor de doblatge. Segons l'actriu, es tracta d'«una faceta més de la interpretació» amb la dificultat que alguns «matisos» només es poden «expressar a través de la veu».