PROGRAMACIÓ

El 33 recorre la faceta de directora de Sílvia Munt

El cicle inclou quatre de les principals obres de l'artista catalana

Marta Marco i Álvaro Cervantes, en una escena del telefilm de Sílvia Munt ’Meublé. La casita blanca’.

Marta Marco i Álvaro Cervantes, en una escena del telefilm de Sílvia Munt ’Meublé. La casita blanca’. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
ELPERIÓDICO
BARCELONA

Amb l'emissió especial dimecres passat del telefilm Mentiders, Televisió de Catalunya va inaugurar un cicle dedicat a la faceta com a directora de Sílvia Munt, una retrospectiva que té des d'avui la seva continuació en el programa Sala 33 (El 33, 22.30 hores). Al llarg de les pròximes quatre setmanes, en aquest espai que dirigeix i presenta Àlex Gorina s'oferiran quatre obres de Munt. Aquesta nit s'obre el cicle amb la TV movie Meublé. La casita blanca.

Igual que amb l'estrena de Mentiders, Munt torna a estar avui al plató amb Gorina i, en aquesta ocasió, acompanyada per Nora Navas, una de les protagonistes d'aquesta obra coral i una de les actrius de confiança de la realitzadora, a qui ja havia dirigit en el telefilm Mar de plàstic (2012) i en l'obra teatral Dubte.

Dissabte que ve, 16 de març, s'emetrà Gala (2003), primer treball per al cine que va dirigir Munt, un documental que investiga la personalitat de Gala, l'esquiva musa i companya de Salvador Dalí. Quique Camín, impulsor i productor del projecte des d'OvideoTV, serà el convidat que revelarà les claus de la pel·lícula, juntament amb Gorina i Munt.

Notícies relacionades

El 23 de març, Sala 33 oferirà Coses que passen (2006), un altre telefilm que, en clau de comèdia, relata els esforços d'uns veïns de Ciutat Vella que es resisteixen a la transformació del barri. Un dels seus protagonistes, Julio Manrique, rememorarà el rodatge, també amb Gorina i Munt.

El cicle es tancarà el dissabte, 30 de març, amb Pretextos (2008), fins ara l'única ficció per al cine de Munt, una història sobre la recerca de la felicitat en un entorn hostil. Al plató, amb Gorina i Munt, hi haurà Eva Baeza, coguionista de gairebé totes les obres de la directora.

Temes:

Silvia Munt