POLÈMICA A la xarxa arran d''el convidat' DEL rocker independentista

Quintana agita sense voler una guerra de llengües

El cantant és atacat per parlar en castellà amb els seus fills

Gerard Quintana, a El Convidat, de TV-3 / periodico

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

El bilingüisme de Gerard Quintana ha creat malestar en alguns sectors que entenen el catalanisme només des de la fidelitat absoluta a la llengua de Pompeu Fabra. El cantant de Sopa de Cabra s'ha vist desbordat en la polèmica desfermada a internet, després de donar a conèixer que parla en castellà a casa amb la seva dona i els seus fills.

El públic se'n va assabentar arran del programaEl convidat,emès dilluns passat a TV-3. L'estrella del rock català, autor de proclames independentistes en els seus últims concerts, ha deixat bocabadats una gran part dels seus seguidors, que no s'haurien imaginat mai que Gerard Quintana parlés la llengua de Cervantes en la intimitat.

Des del dia de l'emissió, a les xarxes socials circulen comentaris de tota mena. Molts recolzen la seva valentia per dir el que pensa i mostrar-se tal com és, però també n'hi ha de crítics, fins i tot insults de persones que no poden pair la seva doble imatge: una a l'escenari com a abanderat del rock català de tendència nacionalista i una altra en privat, parlant un idioma que, sembla, no és apte per a alguns catalanistes, que firmen comentaris feridors.

Notícies relacionades

A EL PERIÓDICOon lineel debat va suscitar una allau de comentaris. Entre els més valorats, un de firmat per Carlos: «Un aplaudiment per a Quintana. Ha donat una lliçó de tolerància i de seny,i no crec que aquesta sensatesa el faci menys independentista. A més, de manera més o menys explícita, ha reconegut el que és una evidència: que a Catalunya hi ha catalans que parlen en català, i catalans que parlen en castellà. També, i això ho afegeixo jo, catalans independentistes i catalans que se senten espanyols, i em sembla que aquests últims som més (i si no, ja ho veurem el 20-N)».

El líder del grup gironí, que s'ha mostrat a favor de la secessió de Catalunya i va recolzar la manifestació independentista d'Òmnium Cultural del juliol del 2010, ha destapat la caixa dels trons per exercir el bilingüisme. Albert Om, director d'El convidat,va declinar ahir fer declaracions sobre els fets. Quintana, en canvi, tot i rebre contínues trucades, ha escrit -en català- a EL PERIÓDICO com viu aquesta inesperada situació.