Secció recomanada per

XIPS EN PERILL

Un forat de seguretat afecta desenes de milions de processadors Intel

El pedaç podria alentir els ordinadors fins a un 30%

Un forat de seguretat afecta desenes de milions de processadors Intel

MAURITZ ANTIN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Els processadors fabricats durant l'última dècada per Intel, el principal fabricant de processadors per a ordinadors del món, presenten un greu forat de seguretat i la seva solució alentirà fins a un 30% els ordinadors. El problema de seguretat afecta de la mateixa manera equips amb Windows, Linux i macOS.

El problema ha sigut descobert per la publicació The register, i no afectaria un model en concret, sinó pràcticament tots els xips produïts per la firma durant l'última dècada. El problema permetria l'autorització de processos en la memòria kernel, i això permetria als hackers penetrar en els ordinadors, controlar-los i accedir a arxius.

La publicació no ha donat detalls del problema (una pràctica habitual per evitar fraus massius), només el seu descobriment, i encara que Intel no ha reconegut de forma oficial el problema, sí que ha començat a informar els fabricants de l'arribada de pedaços (actualitzacions) per solucionar el problema.

Notícies relacionades

Els pedaços de seguretat solucionarien el forat de seguretat, però afectaran el rendiment dels ordinadors, que podrien perdre entre el 5% i el 30% de potència, segons algunes fonts.

Després de fer-se públic el problema, les accions d'Intel cauen més del 4% a la borsa. AMD, el seu principal rival, es revaloritza al voltant del 7%.