Secció recomanada per

ANÀLISI

Apple TV 4K: el complement ideal per a la tele

Apple millora el seu Apple TV amb reproducció de continguts en 4K

4k screen and appletv

4k screen and appletv

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l'era dels televisors intel·ligents, pot semblar superflu tenir un aparell extra que els doti d'internet. No obstant, complements com l'Apple TV 4K són més que una simple connexió a la xarxa: ofereixen la possibilitat de veure vídeo en 4K i HDR, so Dolby Digital Plus 7.1, control per veu, aplicacions, jocs... Hem provat l'últim Apple TV 4K i aquesta és la nostra anàlisi.

Incorporar un aparell Apple a la nostra sala no és motiu de preocupació. Tampoc ho és amb l'Apple TV 4K, el disseny del qual guarda la senzillesa que sempre marca Apple, encara que en aquest cas amb l'aposta total pel negre. La seva connexió i configuració és extremadament senzilla, i en només 3 minuts podem tenir el nostre aparell funcionant. I si l'usuari és client d'Apple, a més, el pot sincronitzar amb els seus iPhone/iPad per fins i tot poder evitar la introducció de la contrasenya del wifi de la llar.

L'Apple TV 4K, com el seu nom indica, té com a gran novetat la reproducció de vídeo 4K i HDR (estàndards Dolby Vision i HDR10). Per això, ha incorporat el xip A10X Fusion (el de l'iPad Pro) per fer-ho possible. Per utilitzar-lo, incorpora un pràctic comandament, molt fàcil d'utilitzar, amb l'única pega que és difícil encertar si l'agafes en sentit correcte o no.

Des del panell principal es pot accedir a les aplicacions o a la descàrrega de contingut audiovisual, entre altres. A iTunes Netflix es poden trobar desenes de continguts en 4K per a streaming, i els resultats són molt bons. La reproducció d'aquest tipus de continguts és tot un plaer per a l'usuari, però això dependrà del tipus de tele que es tingui. També és necessari una bona connexió a internet: en aquest cas la fibra que es té a la majoria de llars d'Espanya és el millor aliat. I en cas de no tenir una tele compatible, no passa res: l'aparell reprodueix en la màxima qualitat possible segons cada televisor.

En el cas del so, es queda en Dolby Digital Plus 7.1 i no Athmos, però, si no tots els usuaris tenen televisor 4K, encara menys tenen Athmos.

Aplicacions i jocs

Més enllà dels continguts en 4K, l'altre gran avantatge de l'aparell són les aplicacions i els jocs. És un mercat, sobretot aquest últim, encara per explorar i ampliar, però comença a haver-hi propostes curioses i decents. Sens dubte, és un dels camps en què Apple centrarà els seus esforços.

Un altre dels pros del dispositiu és que si l'usuari ja té un iPad o un iPhone (fins i tot un Mac), li serà extremadament senzill llançar continguts des del seu telèfon/tauleta/ordinador al televisor. Des de fotos a vídeos, així com la pantalla del navegador. Una manera diferent de reproduir continguts, i sempre de manera senzilla i en pocs tocs.

Notícies relacionades

També és destacable la integració de Siri, cada vegada més útil, en especial en un aparell (televisor) en què costa escriure amb un comandament petit (també es pot utilitzar l'iPhone com a teclat). 

Conclusió

Apple ha renovat l'Apple TV amb 4K i millores en el processador que optimitzen l'experiència amb un aparell que comença a ser imprescindible a totes les cases per millorar les deficiències en connectivitat dels televisors. En el cas de l'Apple TV 4K (199 euros per al model de 32 GB i 219 euros per al model de 64 GB), serà ideal per als que tinguin televisors amb qualitat 4K, però també per a tots aquells que necessitin fer intel·ligent el seu televisor, en especial si ja són usuaris d'altres aparells Apple.

Temes:

Internet Apple