Secció recomanada per

OCI DIGITAL

Microsoft presenta la nova consola Xbox One X, que sortirà a la venda al novembre

La companyia defineix lanova consola de sobretaula com "la més potent que s'ha fet mai"

xbox-one-s

xbox-one-s

2
Es llegeix en minuts

La nova consola de Microsoft es diu Xbox One X. El gegant de la tecnologia ha donat a conèixer a la principal fira de videojocs del món, l'E3 de Los Angeles (EUA), el seu nou cavall de batalla amb què pretén plantar cara a Sony. I per fer-ho, aposta pels gràfics en ultra alta resolució (4K) i un processador amb sistema de refrigeració líquid que la converteixen en "la més potent que s'ha fet mai", segons ha anunciat el responsable de Xbox, Phil Spencer.

Després de mesos d'especulació sobre el llançament, que havia adoptat el nom de "Projecte Scorpio", la Xbox One X, la més petita de la família Xbox, es posarà a la venda a tot el món el 7 de novembre per 499 dòlars i serà compatible amb tots els accessoris i jocs de Xbox One.

El cap d'enginyeria de 'software' de Xbox, Kareem Choudhry, va qualificar la targeta gràfica de la Xbox One X, que corre a una velocitat de 1.172 MHz, com un "treball d'artesania", ja que el seu processador utilitza una càmera de vapor de refrigeració líquida habitualment limitat a servidors.

CARACTERÍSTIQUES

El 'hardware' de la nova consola de Microsoft planta cara a la seva competidora més recent, la Playstation 4 Pro de Sony, amb característiques punteres de processament gràfic, com 6 teraflops i 12 GB de memòria RAM GDDR5.

"Són números impressionants (...), perquè això és el que toca per donar la potència que necessiten als creadors de jocs i que vosaltres pugueu experimentar la verdadera resolució en 4K", va dir Choudhry davant una emocionada audiència que proferia crits d'alegria a cada nou detall.

"I quan diem verdader 4K, ens referim a 8 milions de píxels, alt rang dinàmic, àmplia gamma de colors, so 'premium' com Dolby Atmos i reproducció ultra HD en 4K", va afegir el directiu entre aplaudiments i xiulets.

A més de la compatibilitat dels accessoris i jocs de Xbox One amb la nova consola, Chaudhry va anunciar que a través de la tècnica "supe sampling" els jocs en 4K es veuran millor en televisions de 1080p.

JOCS

"Ara veurem què pot fer aquest monstre", va anunciar el directiu per donar pas a una successió de trepidants vídeos de 42 nous jocs, 22 d'ells especialment dirigits a la Xbox One X, com "Forza Motorsport 7", "Crackdown 3" i "Sea of thieves".

"Creiem que els jocs, com els llibres, les pel·lícules, o la música, haurien de ser celebrats i disfrutats per incomptables generacions", va manifestar Phil Spencer en un moment donat.

Així, el responsable de Xbox va anunciar que Microsoft actualitzarà a finals d'any la seva llibreria de 385 títols de Xbox 360 compatibles amb la gamma de consoles Xbox One perquè favorits clàssics com "Crimson skies" també es puguin "veure i jugar millor".

"Tothom es beneficiarà del rendiment i la potència de Xbox One X, però no pararem aquí", va continuar Spencer, que acte seguit va presentar el programa "Xbox One X Enhanced" (potenciat).

Notícies relacionades

Gràcies a aquesta iniciativa, els usuaris dels populars "Gears of War 4", "Forza Horizon 3", "Killer instinct", "Halo Wars 2" i "Minecraft" rebran actualitzacions gratuïtes en qualitat 4K per als seus jocs, als quals se sumen una trentena de títols de tercers desenvolupadors com "Final Fantasy 15" o "Resident Evil 7".

Aquesta sèrie d'anuncis precedeixen la participació de Microsoft en la vint-i-quatrena edició de l'E3, la principal fira del sector del videojoc, que a partir de dimarts transformarà Los Angeles en un aparador de novetats del sector.