Secció recomanada per

LLANÇAMENTS

Així són les tauletes econòmiques de la sèrie Fire que presenta Amazon

Fire 7, per 70 euros, té una pantalla de 7" i 8 hores d'autonomia, el Fire HD 8 té una pantalla HD de 8", 12 hores de bateria i costa 109 euros

nuevo-fire-7-de-amazon

nuevo-fire-7-de-amazon

3
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El gegant de l''e-commerce' Amazon acaba d'anunciar el llançament de dues noves tauletes: Fire 7 i Fire HD 8. La primera és la nova generació del seu model més econòmic i més venut, que ara arriba en un format més fi i lleuger amb una pantalla IPS de 7” millorada que deixa veure colors intensos i text nítid, amb més durada de la bateria (fins a 8 hores, segons les proves d'autonomia realitzades a l'aparell) i una connectivitat wifi de més precisió. El seu emmagatzematge intern és de 8 GB, però té la possibilitat d'ampliar-lo fins a 256 GB addicionals amb una memòria microSD. Costa uns 70 euros, per la qual cosa es pot dir que Amazon ha aconseguit un producte amb una òptima relació qualitat preu.  

Per la seva part el Fire HD 8 que té un notable processador Quad-Core d'1,3 GHz, ofereix una pantalla HD de 8” amb al voltant d'1 milió de píxels, supera les 12 hores de durada de la bateria si se'n fa un ús mitjà (no intensiu), i integra fins a 16 GB d'emmagatzematge, ampliable fins a 256 GB, per uns 109 euros.

Durant la presentació dels nous productes, que ja es poden adquirir a la web de la firma, Kevin Keith, director general de Fire Tablets, ha afirmat que "Sabem que els clients esperen més de la seva tauleta: millor 'hardware', més funcionalitats, accés a més contingut… I no tenen per què pagar més per tot això. El nostre enfocament és oferir productes 'premium' a preus no 'premium'”.

En la funcionalitat de lector electrònic, el Fire 7 ofereix bon nivell de contrast i textos nítids, i aconsegueix que tant els llibres com el contingut web i els vídeos es mostrin amb més vivesa que la generació anterior i amb colors més intensos.

El Fire HD 8, que aporta una pantalla d'alta definició de 1280 x 800 està preparat per reproduir imatges amb òptima claredat. La seva capacitat de processament també és més ràpida. Es comercialitza en versions de 16 GB o 32 GB d'emmagatzematge intern, amb possibilitat d'ampliar la memòria interna de la tauleta fins a 256 GB més amb una targeta microSD.

CARACTERÍSTIQUES

Els dos models compten amb un processador Quad-Core d'1,3 GHz que ha mostrat un bon nivell de velocitat tant en el canvi i arrencada d''apps', com en el funcionament de jocs i vídeos, amb un rendiment òptim en la navegació per pàgines web.

No destaquen per les càmeres, però aquestes compleixen bé la seva funció per realitzar videotrucades (càmera frontal) així com per a preses instantànies sense pretensions artístiques (càmera principal). Un avantatge és que les fotos i els vídeos es poden compartir i guardar de forma gratuïta i il·limitada en el sistema d'emmagatzematge ofert per Amazon.

Una millora important respecte a la generació anterior és que la connectivitat wifi és més ràpida (de doble banda).

Pel que fa a continguts cal destacar que la firma ha posat a disposició dels seus clients  funcionalitats exclusives (des de Blue Shade fins a descàrregues 'offline' d'Amazon Prime Vídeo) i un massiu ecosistema de contingut internacional (pel·lícules, sèries, cançons, eBooks, 'apps' i jocs, amb emmagatzematge gratuït i il·limitat al núvol).

 PREUS

Notícies relacionades

Els clients que hagin contractat Amazon Premium poden comprar el nou Fire 7 a un preu especial de 54,99 euros fins al pròxim 17 d'agost; per a la resta de clients el Fire 7 costa 69,99 euros. El primer tipus de clients també podran comprar el Fire HD 8 per 89,99 euros fins al 17 d'agost; per a la resta, el preu és de 109,99 euros.

Les fundes per al Fire 7 es poden comprar des de 24,99 euros i per al Fire HD 8 des de 27,49 euros.