Secció recomanada per

INFORMÀTICA

El Japó arresta un nen per crear un virus per segrestar dades semblant a Wannacry

Aquest 'hacker' de 14 anys va crear un 'ransomware' per demanar rescats després de segrestar dades

1
Es llegeix en minuts

Un nen de 14 anys ha sigut detingut al Japó per crear un programa de segrest de dades ('ransomware') similar a Wannacry, responsable del ciberatac a nivell mundial registrat el mes passat, segons mitjans nipons.

El noi, estudiant d'una escola secundària de la prefectura d'Osaka (oest), està acusat de crear un 'ransomware' -programa informàtic que limita o impedeix als usuaris l'accés a l'ordinador o a fitxers si no paguen un rescat-, a través d'un 'software' d'encriptació gratuït.

L'estudiant, que ha admès les acusacions, va crear el 'ransomware', el va pujar a una pàgina web estrangera i va ensenyar als usuaris de la plataforma a descarregar-lo i usar-lo, segons fonts citades per l'agència de notícies Kyodo. Aquest 'ransomware', que s'ha descarregat un centenar de vegades, permetia a l'usuari infectar l'ordinador de la víctima i demanar un rescat en moneda virtual, tot i que encara no s'han confirmat pèrdues econòmiques, van afegir les mateixes fonts.

OBJECTIU: FER-SE FAMÓS

El jove, que suposadament va aprendre per si mateix a crear aquest tipus de programa, va revelar als investigadors que tan sols volia "fer-se famós", segons recull la cadena nipona NHK.

Notícies relacionades

Aquest arrest, el primer d'aquest tipus al país asiàtic, arriba poques setmanes després que el 'ransomware' WannaCry arribés a almenys 150 països i afectés centres de salut al Regne Unit, grans empreses a França i Espanya, la xarxa ferroviària a Alemanya, organismes públics a Rússia o universitats a la Xina. Unes 600 empreses nipones, entre elles Hitachi i Nissan, van resultar afectades per aquest ciberatac.

La companyia nipona de seguretat informàtica Trend Micro ha detectat més de 65.000 atacs de 'ransomware' durant l'últim any al Japó, una xifra que multiplica per deu la de l'any anterior.