Secció recomanada per

FOTOGRAFIA

Fujifilm SQ10, la càmera de la generació Instagram que imprimeix fotos

Es tracta de la primera càmera instantània híbrida del mercat, que combina impressió analògica amb impressió òptica i retoc digitals

 

 

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Els aficionats a Instagram estan d'enhorabona. També ho estan els de les càmeres clàssiques que prefereixen les fotos en paper. ¿El motiu? La japonesa Fujifilm ha decidit unir les dues generacions amb el llançament de la càmera híbrida Fujifilm SQ10, que fa fotos en format digital quadrat però, al mateix temps, permet retocar imprimir les fotos a la mateixa càmera.

La gamma Instax (càmeres tipus Polaroid que fan fotos en paper) és un èxit entre el públic jove de tot el món. Fujifilm ha trobat una veta de mercat fins ara poc explotat, i ha decidit seguir ampliant el seu públic amb productes més avançats i que inclouen noves funcions.

L'exemple més clar és la Fujifilm SQ10. Es tracta de la primera càmera instantània híbrida del mercat, que combina impressió analògica amb òptica i retoc digitals.

Notícies relacionades

A la pràctica, l'usuari podrà fer fotos quadrades com si fos un mòbil o una càmera digital. Una vegada feta, pot veure aquesta fotografia a la pantalla que incorpora (LCD de 3 polzades), aplicar-hi filtres (fins a 10 de diferents) i triar la millor captura (com si fos Instagram). Però al mateix temps la càmera incorpora la seva pròpia impressora, i per això l'usuari pot obtenir aquesta foto en format paper en pocs segons.

La càmera incorpora a més doble exposició per combinar en una sola instantània dues preses; el macro per enfocar a una distància de 10 centímetres; i també 'bulb', per fer fotos amb llarga exposició. Té memòria interna per emmagatzemar les fotos, i s'hi pot agregar una targeta micro SD.