Secció recomanada per

NOVETATS TECNOLÒGIQUES

iPhone 8: així serà la joia de la corona d'Apple

El nou model arribarà a les botigues previsiblement al mes de setembre

tamao-nuevo-iphone-fuente-kgi-research-

tamao-nuevo-iphone-fuente-kgi-research-

2
Es llegeix en minuts
Pilar Enériz
Pilar Enériz

Periodista

Especialista en tecnologia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'habitual hermetisme d'Apple respecte als seus nous models d'iPhone és cada vegada més difícil de sostenir degut a les filtracions dels fabricants de components i d'accessoris, i també, és clar, dels grans experts en la firma, amb bons contactes dins de la mateixa companyia.

El cert és que, per una causa o altra, són nombroses i importants les dades que ja es donen per certes respecte al nou model de la firma de la poma, que arribarà al mercat previsiblement en l'últim trimestre de l'any (al setembre o a l'octubre), una data habitual. Serà l'iPhone del 10 aniversari, d'un producte que des que va néixer ha canviat la manera d'entendre la comunicació a distància.

Com a conseqüència de l'aniversari, el que s'espera del nou iPhone és, en primer lloc, una revolució pel que fa a l'aparença, que s'ha modificat molt lleugerament en els últims dispositius. Pel que fa als materials, s'espera un redisseny amb base en vidre i aliatge d'acer.

Així, l'iPhone 8, que segons alguns mitjans podria tenir una versió commemorativa denominada Edition, i que també es podria denominar iPhone X, serà sorprenent, i també buscarà alçar-se amb avantatge davant la gran empresa competidora Samsung, que prepara per d'aquí poques setmanes el llançament del seu vaixell insígnia amb innovacions per recuperar la seva imatge, després dels problemes de bateria del seu últim Note.

Mentre Apple no ho desmenteixi o fins que el nou model sigui llançat al mercat, el que se n'espera és això:

Més pantalla. OLED i pràcticament sense marcs, cosa que permetrà oferir un panell de més dimensions. Els rumors més recents parlen d'una pantalla ni més ni menys que de 5,8 polzades, encara que la mida de l'aparell pràcticament es mantindria similar respecte als models (Plus) actuals.

De la totalitat de la pantalla, 5,15 polzades seran les utilitzables, ja que l'espai restant serà usat per instal·lar una zona de funcions.

Alguns mitjans especialitzats, com la web coreana 'The Bell', han desvelat que dels tres models que s'espera que presenti Apple, només la versió més alta de gamma tindrà aquest tipus de pantalla. Segons aquest mateix mitjà, Samsung s'encarregarà de fabricar els primers panells OLED per a l'iPhone 8.

Més bateria. Tot apunta a un increment de la capacitat de la bateria fins als 2700 mAh, cosa que, juntament amb una millora en el consum energètic de l'aparell, incrementaria de manera notable l'autonomia del dispositiu. La filtració ha arribat de la mà de l'analista Ming-Chi Kuo, de KGI Securities, un grup de serveis financers a la regió de l'Àsia i el Pacífic.

Tenint en compte que l'iOS 11 podria arribar amb mode fosc, proporcionaria encara més estalvi d'energia.

Més integració. Apple ja té registrades, des de fa temps, les patents que li permeten llançar un iPhone amb el botó 'home' i identificador dactilar integrat a la pantalla. Respecte al tema de la identificació, una altra de les apostes, evidentment no confirmades per Apple, és que degut a l'eliminació del botó d'inici es podrien incloure altres tecnologies biomètriques, com l'iris o reconeixement facial.

Notícies relacionades

Més rapidesa de càrrega. Apple també forma part de l'agrupació Wireless Power Consortium, que té com a objectiu popularitzar la càrrega sense fil, i per tant no és estrany que el pròxim model compti amb aquesta característica, molt millorada, segons fonts de l'associació.

Més preu. El diari financer japonès 'Nikkei' informa que aquest serà el telèfon més costós que Apple hagi fabricat mai en tota la seva història. Una dada que concreta KGI Securities, citada per 'Forbes', i en què s'afirma que el nou iPhone 8 tindrà un preu superior als 1.000 euros.