Secció recomanada per

NOU JOC

Guia de Super Mario Run: preu i 5 claus del joc

Ja es pot descarregar el nou joc per a mòbils de Nintendo, cuyo cost per accedir a tots els nivells és de 9,99 euros

super-mario-run-1

super-mario-run-1

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

L'esperit dels jocs de Super Mario clàssics però en versió mòbil. Així és 'Super Mario Run', el primer gran joc de Nintendo per a dispositius portàtils (només per a Apple, tant iPhone com iPad; a Android hi arribarà l'any que ve) que ha debutat aquest dijous a tot el món i s'ha aconseguit situar en el 'top' de descàrregues.

L'aplicació no deixa de ser un joc més de Super Mario però amb particularitats: es juga en vertical i el protagonista no deixa de córrer.

Hi havia gran expectació sobre com seria la primera incursió del popular lampista en l'entorn mòbil, una gran aposta de Nintendo que busca revulsius després del fiasco de la Wii U. Malgrat que la firma ja havia avançat les seves intencions de llançar-se pels jocs mòbils, Shigeru Miyamoto, creador de Mariova irrompre per sorpresa en la presentació de l'iPhone 7 al setembre per anunciar el joc.

1. FUNCIONAMENT SIMPLE

La mecànica del joc és simple. 'Super Mario Run' és un títol de plataformes 2D amb particularitats dels jocs ‘endless run’, aquells en què el personatge es desplaça només per la pantalla. Super Mario està corrent sempre, i l'usuari pot fer que salti tocant la pantalla per esquivar els obstacles i els enemics. Els escenaris són els clàssics de la saga, i l'objectiu, similar: anar avançant a les pantallesrecollir monedes i derrotar els monstres finals per salvar la Princesa Peach. Hi són presents enemics com Bowser, Goomba, plantes piranya o koopas, i acompanyen Mario en l'aventura els seus col·legues LuigiYoshi Toad.

2. SIS MONS PER A UN TOTAL DE 24 PANTALLES

El joc presenta sis mons diferents, cadascun amb tres nivells més una fase final. En total, 24 pantalles on l'objectiu serà arribar a la bandera final recol·lectant el màxim de monedes possibles (n'hi ha de diversos tipus perquè les pantalles, una vegada superades, no caiguin en l'oblit i animin a repetir-les). Dissenyat per jugar amb una sola mà, el joc es pot descarregar gratis, però s'hauran de pagar 9,99 euros per disfrutar de tots els nivells: si no, només es podrà jugar al primer món (quatre pantalles). Les 24 pantalles donen per a diverses hores de joc, que sembla senzill a priori però que es complica si el que es vol és aconseguir tots els objectius.

3. MODE CARRERES

Pot semblar un joc de plataformes normal, amb l'afegit de ser Super Mario el protagonista. Però Nintendo se la juga i ha introduït propostes interessants: a més del mode principal, inclou el mode carreres, on es competeix amb altres usuaris ‘on line’ en una cursa en un dels escenaris on no només s'ha de ser el més ràpid, sinó també guanyar en monedes i punts. A més, inclou un altre component anomenat Mi Reino, on es poden gastar les monedes a reconstruir juntament amb Toad el Reino.

4. FUNCIONS DE XARXA SOCIAL

Notícies relacionades

També inclou funcionalitats de petita xarxa social, i es pot sincronitzar amb el club My Nintendo i crear llistes d'amics. El que pot no agradar tant és que el joc requereix connexió contínua a internet per funcionar. Miyamoto ha justificat aquesta decisió per evitar la pirateria del títol.

5. ADDICTIU I SENSE EXPERIMENTS

'Super Mario Run' és bastant addictiu, i té tots els elements característics de la saga. Nintendo no ha volgut fer experiments per garantir-se l'èxit: encara que es perd cert control sobre Mario, tots els elements recorden altres títols de la firma.