Secció recomanada per

ACTUALITZACIÓ

Les novetats de iOS 10 d'Apple, que ja es pot descarregar

Els usuaris d'iPhone i iPad ja poden actualitzar a l'última versió del sistema operatiu

og

og

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Apple ja ha posat a disposició dels seus usuaris l'actualització del seu sistema operatiu per a mòbils tauletes iPhone i iPadiOS 10. El sistema operatiu arriba carregat de novetats. Aquestes en són algunes.

CENTRE DE CONTROL I NOTIFICACIONS

Apple ha redissenyat tant el centre de control com les notificacions. Es podran esborrar totes les notificacions amb un gest, i es presentaran de forma més clara. 

‘NOVES’ APLICACIONS

iOS 10 arriba amb quatre aplicacions dissenyades des de zero. Apple Music és ara més fàcil d'usar, mentre que Mapes millora la interfície, en especial de les ordres de GPS. Apple News també ha canviat, mentre que els grans canvis també arriben a Missatges. Aquesta app ara permetrà incorporar adhesius, compartir música o aplicar animacions, a més d'enviar missatges escrits a mà o amb tinta invisible.

FOTOS

L'aplicació de fotos també millora, amb noves opcions com la Records Persones. La primera ordena les fotos al voltant d'una temàtica, i es generarà un vídeo automàtic amb música inclosa sobre cada tema. Pel que fa a Persones, s'agruparan les imatges en les quals apareixen les mateixes persones gràcies al reconeixement facial.

SIRI

L'assistent per veu d'Apple assistent per veu Siri s'integra ara en aplicacions de tercers. És a dir, es podran donar ordres a aplicacions que no siguin d'Apple.

TECLAT MÉS ‘LLEST’

El teclat també presenta millores. A més de suggeriments de paraula més precises, detectarà l'idioma en què s'escriu perquè no corregeixi paraules encara que es tingui marcat un teclat i s'escrigui en una altra llengua.

I MÉS...

També presenta novetats com una alarma més intel·ligent (et despertarà segons les hores que vulguis dormir), una llanterna regulable o la possibilitat d'esborrar les apps d'Apple, entre altres.

COM INSTAL·LAR-LO

Per descarregar iOS 10 i actualitzar el sistema operatiu, s'haurà d'anar al menú General / Actualitzacions del sistema, i descarregar el nou sistema operatiu. També es podrà fer des d'iTunes (connectant el dispositiu a l'ordinador).

iOS 10 és compatible amb els següents dispositius:

-iPhone: 5, 5c, 5s, ES, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus.

Notícies relacionades

-iPad: mini 2, mini 3, mini 4, iPad (4ª gen), iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro (9,7" i 12,9")

-iPod touch: 6a generació.