Secció recomanada per

LLANÇAMENT D'APPLE

Què sabem de l'iPhone 7 abans de la presentació

Nova càmera doble a l'iPhone 7 Plus i resistència a l'aigua, grans novetats dels mòbils d'Apple

 

  / AFP / PHILIPPE HUGUEN

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Apple desvelarà aquest dimecres, 7 de setembre, els iPhone 7 i iPhone 7 Plus en una presentació a San Francisco. Els nous Smartphones estrella de la companyia tornaran a despertar l'interès tant per la seva tecnologia com per l'objecte de desig en què es convertiran. Sense grans canvis estètics, la firma apostarà per una nova càmera amb més capacitats i per la resistència a l'aigua. Tot això, en un clima en què la firma ha sigut obligada per la Unió Europea a tornar 13.000 milions en impostos i en què el seu gran rival, Samsung, ha hagut de retirar del mercat el Galaxy Note 7 per perill d'incendi.SamsungGalaxy Note 7

NOVA CÀMERA

La càmera serà la gran novetat d'aquest nou telèfon si les filtracions que hi ha hagut fins ara no s'equivoquen. Si fins ara Apple apostava per una lent de grans característiques, en aquest llançament el telèfon estrella de la firma arribarà amb una càmera dual probablement només per al model iPhone 7 Plus. Aquesta doble càmera permetrà fer fotos més bones, que també es beneficiaran d'un millor flaix. La doble lent ja és un element instal·lat en altres terminals de la competència que estan donant bons resultats.

PRESA D'AURICULARS

Una altra novetat dels nous iPhone 7 i iPhone 7 Plus serà en l'aspecte físic. Encara que no s'esperen grans canvis estètics, sí que el telèfon prescindirà probablement de la presa 'jack' per a auriculars: la companyia aposta per introduir al mercat nous auriculars que es connectaran a través de la presa 'lightning', o el que és el mateix: amb el nou telèfon no es podrà utilitzar qualsevol auricular, sinó que caldrà que siguin sense fil (Bluetooth) o amb la nova connexió

SUBMERGIBLE

A més, els mòbils guanyaran resistència a l'aigua i a la pols: encara que ara ja permetien (no oficialment) petites esquitxades, ara seran submergibles en aigua dolça fins a un metre de profunditat. A la pràctica, podran portar-se a la dutxa sense perill de perdre per sempre el mòbil.

POTÈNCIA I COLORS

Per últim, s'espera que els nous iPhone 7 i iPhone 7 Plus arribin en més colors, amb més memòria interna i amb un nou processador més potent.

PREU

Se'n desconeix, de moment, el preu i altres característiques tècniques, encara que s'espera que estigui en la línia amb el del model actual o amb una lleugera pujada.

LLANÇAMENT A ESPANYA

Notícies relacionades

Encara no és clar quan el nou telèfon arribarà a Espanya. Als Estats Units està previst que es posi a la venda a finals de setembre, i falta per veure en quina remesa de llançament inclou Apple Espanya. En qualsevol cas, no s'espera fins a l'octubre o el novembre.

Per saber més característiques i per confirmar si les filtracions l'encerten, caldrà esperar a aquest dimecres, 7 de setembre, a les 19.00 hores, data de presentació de l'iPhone 7 i iPhone 7 Plus. A EL PERIÓDICO explicarem els anuncis de Tim Cook en directe.