Secció recomanada per

MWC 2016

Sony anuncia la gamma de mòbils Xperia X, amb bateria que durarà fins a dos dies

La companyia mostra dispositius intel·ligents per a la casa com un assistent o un projector d'imatges tàctils

sony seriexperiax-2

sony seriexperiax-2

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La companyia japonesa Sony ha inaugurat la primera jornada del Mobile World Congress amb la mirada fixada en el futur. La firma ha donat a conèixer una nova gamma de telèfons, denominada Xperia X, que prometen un ús més intel·ligent de la tecnologia per millorar les fotos i la bateria.

Sony no ha donat gaires detalls interns dels dispositius, que tindran pantalla de 5 polzades i es llançaran en tres versions: Xperia X (Snapdragon 650) Xperia XA (Snapdragon 850) i Xperia X Performance (Mediatek Helio P10). Segons la firma,  els mòbils incorporaran una nova manera de gestió intel·ligent de la bateria que permetrà que funcioni fins a dos dies sense recàrrega. A més, incorporaran una nova tecnologia en la càmera d'autofocus predictiu híbrid, que s'adaptarà a les situacions difícils en el moment de captar les imatges. Els dispositius es llançaran al mercat a l'estiu.

INNOVACIONS

Sony també ha donat a conèixer en l'MWC diverses innovacions en dispositius portàtils i per a la casa, la majoria encara conceptuals. És el cas de Xperia Eye, una dispositiu amb càmera ultragranangular compacta amb tecnologia de reconeixement facial i que grava vídeos en 4K per a la retransmissió d'imatges; o de Xperia Projector, un miniprojector pensat per a la casa que llança imatges o textos en una superfície plana i amb què es pot interactuar de manera tàctil. També ha mostrat Xperia Agent, un assistent que, a més de projectar imatges en superfícies planes, pot controlar els dispositius de casa intel·ligents.

Notícies relacionades

D'aquests conceptes, el que sí que segur que arribarà al mercat és Xperia Ear, un auricular intel·ligent que, connectat al telèfon, enviarà informació a l'usuari segons els seus interessos: des de les notícies fins al temps, passant per notificacions d'agendes o la lectura de missatges. Sortirà a la venda a l'estiu.

La presentació de Sony ha sigut a càrrec de Kaz Hirai, el conseller delegat de Sony, que ha començat l'acte felicitant el FC Barcelona per la victòria tant en el Mundial de Clubs del Japó com en la Champions League.