A Figueres

Detinguda una mare per deixar la seva filla de 8 mesos al cotxe per anar a ballar

La policia la va trobar beguda i la DGAIA ha buscat familiars pròxims perquè es facin càrrec de la criatura

Un cotxe dels Mossos.

Un cotxe dels Mossos. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos han detingut una mare a Figueres per deixar la seva filla de 8 mesos al cotxe i anar-se'n a ballar a un pub. Els fets han tingut lloc aquesta nit. Cap a les 23.00 hores una dona va trucar al 112 alertant que havia vist un nadó sol dins un cotxe. El vehicle estava aparcat a la plaça del Sol de Figueres. Segons ha avançat la Cadena SER, una patrulla va anar fins al lloc per buscar la mare.

Notícies relacionades

La van trobar al pub El Toc ballant. La dona té 33 anys i és veïna de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). La policia li va fer una prova d'alcoholèmia, per veure en quin estat es trobava, i va donar una taxa d'1,18 mg/l. Els Mossos la van detenir per un delicte d'abandonament de menors i la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), que en un primer moment es va encarregar de la criatura, l'ha portat a casa uns familiars pròxims perquè se'n facin càrrec.

En un cas semblant, l'any passat el jutjat va condemnar a sis mesos de presó uns pares de Cadaqués. La parella se'n va anar de festa i va deixar la seva filla d'1 any i 8 mesos sola a casa. De matinada, els plors de la criatura van alertar els veïns, que van avisar l'àvia de la nena. Com que la dona tenia claus del pis, es va emportar la nena a casa per fer-se'n càrrec.