Moren dos assaltants i dos més resulten ferits quan fugien de la policia

Es podria tractar d'una coneguda banda de Sevilla especialitzada en allunatges

Un jove d’uns 30 anys ha mort aquesta matinada en un accident que ha patit mentre fugia de la Policia a Sevilla. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Una espectacular persecució policial a una banda d'atracadors a Sevilla s'ha saldat amb dos dels delinqüents morts dos ferits de gravetat al bolcar el vehicle d'alta gamma amb què intentaven fugir després d'intentar un robatori en un centre comercial pel procediment de l'allunatge. Les primeres indagacions apunten que aquestes quatre persones podrien ser integrants d'una coneguda banda de delinqüents, especialitzada en l'allunatge i amb diversos assalts a l'esquena, i coneguda com la “banda del BMW”.

Fonts policials han confirmat que cap a la 1,30 de la matinada es va rebre un avís alertant d'un intent de robatori en un centre comercial. Segons sembla, un cotxe d'alta gamma, suposadament robat, estava intentant encastar-se contra un establiment d'electrònica. A l'adonar-se que els agents de Policia Nacional ja estaven rondant pel polígon industrial d'Alcalá de Guadaira on estava l'establiment, van fugir. De fet, quan el cotxe patrulla circulava per la via de servei es van veure avançats pel vehicle dels presumptes delinqüents, i llavors es va iniciar una persecució a gran velocitat per una ronda de circumval·lació pròxima, l'ES-40, en què el cotxe policial no va poder fer res davant la potència de l'altre vehicle.

Superats pels lladres

Notícies relacionades

Els agents de fet van perdre de vista els delinqüents, però instants després rebien un avís de la Guàrdia Civil alertant d'un accident de trànsit a escassa distància. El cotxe havia sortit de la carretera i havia bolcat al voral. Un dels ocupants, d'entre 20 i 30 anys d'edat, va quedar atrapat sota el cotxe i va morir a l'acte, mentre que els altres tres passatgers van quedar ferits de diversa consideració. Dos d'ells van ser conduïts en estat greu a un centre hospitalari de Sevilla capital, on un d'ells va morir poc després a causa de les lesions sofertes, mentre que l'altre es troba detingut sota custòdia policial. L'últim dels assaltants, després de ser atès de les seves lesions, ja ha sigut detingut.

Tots els detinguts són de nacionalitat espanyola, i la Policia sospita que es pot tractar d'una coneguda banda d'atracadors de la província especialitzada en l'assalt a establiments de telefonia i electrònica després de robar prèviament un cotxe d'una determinada marca. Una predilecció condicionada perquè tenien al seu poder la màquina que clona les claus. Els agents van arribar a registrar fins a 73 cops en un mes únicament aquest tipus d'establiments, i el mes de març passat van aconseguir detenir dos dels seus caps. Encaputxats i portant grans maces per trencar els vidres de les botigues, havien arribat a cometre diversos assalts en una sola nit, fugien a gran velocitat i posaven en seriós risc altres conductors.