OBRES AL CARRER ATOCHA

Trobats 90 cranis i ossos humans en ple centre de Madrid

L'arqueòleg va fer un primer reconeixement i assenyala que podrien datar del segle XVII

craneos

craneos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

Els treballadors de les obres de construcció d'un teatre al carrer Atocha de Madrid van descobrir fa uns dies 90 cranis i diversos ossos humans, que podrien datar del segle XVII, segons ha informat la directora de Patrimoni Cultural de la Comunitat de Madrid, Paloma Sobrini.

La troballa ha tingut lloc en un pati d'un edifici de vivendes situat al número 87 del carrer Atocha, un corral que comparteixen l'antiga església dels Desemparats i la seu de la Societat Cervantina, on hi havia hagut la impremta de Juan de la Cuesta, on es va imprimir el primer Quixot el 1605.

Durant les obres d'excavació, que han comptat amb el permís arqueològic de Patrimoni al trobar-se en una zona madrilenya d'especial rellevància, és quan han anat apareixent els cranis. L'arqueòleg contractat ha fet un primer reconeixement dels ossos, i ha assenyalat que podrien datar del segle d'or i provenir de l'església pròxima.

Antigament s'enterraven sota les esglésies

En l'antiguitat, els enterraments es feien sota el terra de les mateixes esglésies. Quan no hi quedava lloc, les restes eren dipositades en osseres pròximes, i aquesta en podria ser una. De totes maneres, la Comunitat farà un estudi antropològic per esbrinar els detalls sobre les restes humanes trobades. Posteriorment, seran conservades al Museu Arqueològic regional.

Notícies relacionades

A més, al solar també hi han trobat una antiga canalització subterrània destinada al proveïment d'aigua de la ciutat i, a l'extrem nord, un refugi de la guerra civil, un element que està protegit per la llei de patrimoni i que quedarà convenientment conservat, ha indicat Sobrini.

Aquests descobriments han sorprès els veïns de la zona, especialment Ana i Sara, estudiants d'Erasmus, que han gravat les calaveres des de la seva finestra, unes imatges que ha emès aquest dimecres Telemadrid.