A Lanzarote

Els propietaris d'una casa desallotgen amb gas pebre una dona i el seu nadó

La criatura, d'un mes, va acabar ingressada en un hospital

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil de la caserna principal de Yaiza (Lanzarote) va detenir el 31 d'octubre dos homes estrangers com a presumptes autors dels delictes de violació de domicili i realització arbitrària del propi dret al desallotjar d'una casa -propietat d'un d'ells- per la força i utilitzant gas pebre els inquilins, una dona i el seu fill d'un mes.

Així ho informa la Guàrdia Civil en una nota de premsa en què afegeix que els fets van començar després d'una trucada d'auxili per part de la víctima. Els agents aleshores van anar al lloc indicat i es van entrevistar amb una dona amb diversos talls als braços i un aparent estat d'ansietat.

A més, van veure que la dona portava a coll un nadó de tot just un mes, que presentava convulsions per la utilització de gas pebre per part dels agressors, que eren a l'interior de la vivenda en aquells moments.

La família agredida va ser ràpidament atesa pel personal sanitari que va anar al lloc dels fets, que va traslladar la família al centre de salut de Playa Blanca, des d'on posteriorment van derivar el nadó a l'Hospital General de Lanzarote.

Notícies relacionades

Immediatament, els guàrdies civils van identificar els presumptes autors de les agressions. Un d'ells va dir que la casa era propietat seva, i es dona la circumstància que entre les dues parts hi ha en curs un procés civil de desnonament.

Per la seva banda, els agents van intervenir en el moment de la detenció una motxilla amb material de bricolatge necessari per canviar el pany, així com una destral i un pot de gas pebre; i els agressors van ser immediatament detinguts pels delictes de realització arbitrària del propi dret i per violació de domicili.