Dures imatges

Un vídeo mostra uns senderistes estimbant un senglar per un barranc d'Astúries

La Guàrdia Civil està "avançant" en la investigació per identificar els autors de la salvatjada

zentauroepp40978914 captura de pantalla del video en el que unos senderistas  em171117113456

zentauroepp40978914 captura de pantalla del video en el que unos senderistas em171117113456

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil està "avançant" en la investigació oberta per tractar d'identificar el grup d'excursionistes que van estimbar, amb l'ajuda de bastons, un senglar a la Ruta del Cares, als Picos de Europa.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) ha iniciat la investigació després que es fes públic un vídeo, en què es veu un grup de set excursionistes, alguns dels quals assetgen i empenyen amb pals l'animal, aparentment ferit, fins que s'estimba pel barranc.

Fonts de l'institut armat han explicat que la dificultat de la investigació radica en la baixa qualitat de les imatges, captades des de lluny, informa Efe.

Les fonts, que han eludit donar més detalls sobre les indagacions desenvolupades pel Seprona, han apuntat que els agents ja haurien determinat el dia en què es va gravar el vídeo, cosa que podria facilitar la identificació dels excursionistes.

El partit animalista PACMA ha denunciat a través de les seves xarxes socials aquest deplorable incident. “Imatges molt dures que generen vergonya i indignació pels individus que, sense gens ni mica d'empatia, estimben un senglar a Astúries. Encara que volguéssim denunciar els fets per evident maltractament animal, el Codi Penal no protegeix els animals silvestres.

 

 

No obstant, el portaveu de la Coordinadora Ecologista d'Astúries (CEA), Fructuoso Pontigo, ha assegurat que als excursionistes se'ls podria imputar un delicte de maltractament animal, malgrat que habitualment només s'aplica per a animals domèstics, perquè s'aprecia "un acarnissament clar amb un animal ferit, que està assegut sobre el quarters posteriors, i que no suposa cap perill".

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ha subratllat que, com a mínim, aquests fets haurien de ser sancionats per la via administrativa, ja que "en un espai natural no es pot molestar i encara menys matar un animal".

Per això, també ha demanat l'actuació del mateix parc natural, "que no deixa ni arrencar una flor o posar un trípode per fer una fotografia", per intentar identificar i sancionar "aquests energúmens".