Després de la polèmica

El tribunal de la violació de Sant Fermí matisa que només admet de l'informe dels detectius la part sobre xarxes socials

El jutge també admet una fotografia recent publicada per la denunciant en un dels seus comptes de les xarxes socials

zentauroepp40929502 graf2063  pamplona  navarra   13 11 2017   acceso a dependen171113130428

zentauroepp40929502 graf2063 pamplona navarra 13 11 2017 acceso a dependen171113130428 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Secció Segona de l'Audiència de Navarra, que jutja una violació grupal a una noia de 18 anys durant les festes de Sant Fermí del 2016, ha informat després de la polèmica generada que ha acceptat unir a la causa un informe fet per detectius de la defensainforme fet per detectius sobre publicacions de la denunciant en xarxes socials però no sobre la seva vida privada.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) han precisat a Efe que la puntualització del tribunal respon a la polèmica generada arran de la publicació que s'havia unit a la causa un informe sobre la vida privada de la noia.

D'acord amb aquestes fonts, una de les defenses dels acusats va presentar a la fase final d'instrucció un informe elaborat per uns detectius privats sobre la denunciant, "un informe que posteriorment el mateix advocat va retirar de la causa i va sol·licitar que es tingués per no presentat".

Detectius privats

A la fase preparatòria del judici, i en el moment en què s'havia de presentar l'escrit de la defensa, l'advocat de l'inculpat A. J. C. E. "va aportar com a prova documental un informe elaborat per detectius privats sobre les publicacions de la denunciant a les xarxes socials".

Notícies relacionades

"Aquesta prova documental -segons el tribunal- va ser acceptada al seu dia pel tribunal sentenciador, la Sala Segona de l'Audiència Nacional".

"Aquest dilluns -afegeix el tribunal-, en el transcurs de les qüestions prèvies (a la vista oral), un altre advocat defensor va sol·licitar afegir a aquest informe, com una prova documental més, una fotografia recent publicada per la denunciant en un dels seus comptes de les xarxes socials, una petició que va ser estimada pel tribunal".