Grup violent

Cinc encaputxats intenten assaltar una masia de Vilablareix i ruixen la propietària amb un extintor

Els Mossos sospiten que es tracta de la mateixa banda que ja ha comès quatre robatoris violents a Bescanó

zentauroepp40584995 la fa ana de la masia assaltada a vilablareix  en una imatge171018123649

zentauroepp40584995 la fa ana de la masia assaltada a vilablareix en una imatge171018123649 / Cedida a l ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN

Cinc encaputxats han intentat assaltar una masia de Vilablareix (Gironès) ruixant la seva propietària i un dels seus gossos amb extintors. Els fets van tenir lloc aquest dimarts de matinada, segons ha avançat 'El Punt Avui'. Els Mossos sospiten que es tracta de la mateixa banda que, aquests últims mesos, ja ha comès quatre robatoris violents al municipi veí de Bescanómunicipi veí de Bescanó.

La nit abans, relata la víctima, ja havia sentit sorolls i bordar els gossos. Va obrir la finestra i va cridar, però ningú va respondre. Dimarts, no obstant, la situació va ser molt diferent. La dona es va despertar cap a mitjanit perquè els gossos tornaven a bordar. Aquesta vegada, a més, va sentir que un dels animals feia sorolls d'atac i com algú picava la porta de la casa amb violència. La víctima va obrir la finestra i només va tenir temps de veure cinc encaputxats, vestits completament de negre, abans que la ruixessin amb un extintor. La dona explica que li van llançar un "fum blanc" a la cara, que va impregnar també tot el marc de la finestra. No va saber que era pols d'extintor fins després, quan els lladres ja se n'havien anat (en un primer moment, es va pensar que podria ser un somnífer).

Van fugir

La propietària explica que va tancar la finestra, es va posar a cridar, va anar a protegir els seus fills i va alertar ràpidament els Mossos. La policia va arribar a la masia en poc menys de 10 minuts, però els assaltants ja havien fugit. Es dona la circumstància que la masia es troba a prop d'un encreuament que porta a diferents direccions. Els assaltants van deixar les marques dels cops a la porta d'entrada. No la van aconseguir rebentar, no obstant, perquè està reforçada i té doble blindatge. Aquesta vegada, els lladres no es van emportar cap botí. Els Mossos han obert una investigació per intentar localitzar els assaltants i sospiten que es tracta de la mateixa banda que, aquests últims mesos, ja ha comès quatre robatoris violents al municipi veí de Bescanó. Tant pel nombre d'assaltants -cinc- com per la manera d'actuar.

Antecedents

El primer assalt va tenir lloc a principis de juliol. Uns lladres van entrar al restaurant L'Estanc Nou d'Estanyol, van amenaçar els propietaris amb armes i es van endur joies i uns 7.000 euros en efectiu. A finals d'aquest mes, un grup de lladres van irrompre a casa d'un empresari al Pla de Trullàs de Vilanna. Els van amenaçar amb una pistola tant a ell com a la seva filla i es van emportar 1.200 euros.

Notícies relacionades

A finals d'agost, cinc homes van irrompre a la vivenda dels propietaris del restaurant La Cresta, situat a Bescanó. Els encaputxats van sorprendre el matrimoni i el seu fill dormint, els van amenaçar amb ganivets i es van emportar un botí de més de 10.000 euros. Per assegurar-se la fugida, se'n van anar deixant les víctimes lligades

L'últim dels assalts va tenir lloc la matinada del diumenge 8 d'octubre. Els encaputxats, que parlen amb accent sud-americà, van entrar de nit al mas Can Bonic de Vilanna i van sorprendre el propietari mentre dormia. El van lligar, el van encanonar amb una pistola i van amenaçar de tallar-li un dit. Els lladres es van endur 800 euros i el seu telèfon mòbil i, abans d'anar-se'n, es van emportar la víctima a la casa on viu el matrimoni que fan de masovers. Allà van agredir l'empleat i van marxar deixant-los tots tres lligats.