DEMANAVEN 1,5 MILIONS DE RESCAT

Alliberat un veí de Lloret que va estar 11 dies segrestat i sedat

La víctima tornava al seu domicili quan va ser assaltat per diversos individus

secuestro

secuestro
La víctima tornava al seu domicili quan va ser assaltat per diversos individus.

/

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional i els Mossos han alliberat un home que va estar 11 dies segrestat i sedat. La víctima, un ciutadà d'origen serbocroat i nacionalitzat holandès, tornava al seu domicili a Lloret de Mar (la Selva) quan va ser assaltat per diversos individus que el van apallissar, el van drogar i li van tapar els ulls per després obligar-lo a entrar al maleter d'un vehicle a punta de pistola. Poc després, els segrestadors es van posar en contacte amb la seva dona per exigir-li el pagament d'1,5 milions d'euros a canvi d'alliberar-lo amb vida. Després de diversos dies en què va anar canviat de lloc de captiveri en diverses ocasions, els investigadors van descobrir que era en algun punt entre Toledo i Madrid. L'operatiu desplegat moments abans del pagament del rescat va culminar amb el seu alliberament a la localitat toledana de Casarrubios del Monte i amb l'arrest de quatre persones implicades en el rapte. L'endemà es va detenir una cinquena persona en un domicili ubicat a la província de Madrid.

1,5 MILIONS D'EUROS

El segrest es va produir a mitjans del mes de juny. La víctima va ser abordada per diversos individus que portaven armilles de policia. Quan van atrapar l'home, el van apallissar per reduir-lo, li van tapar els ulls i li van administrar diversos barbitúrics i benzodiazepines per facilitar el segrest. Després de l'administració de més medicaments hipnòtics i després de traslladar-lo a un altre lloc, van obligar la víctima de vestir unes ulleres tapades amb cartró que li impedia la visió i una gorra per dificultar la seva identificació, i el van tornar a traslladar en cotxe fins a una zona ubicada entre Madrid i Toledo.

La dona de la víctima va denunciar el segrest davant els Mossos, a qui va manifestar que havia rebut una trucada dels segrestadors en què li exigien el pagament d'1,5 milions d'euros a canvi d'alliberar el seu marit amb vida. Els agents van poder comprovar que es tractava d'un grup criminal experimentat i amb origen a l'est d'Europa. Les indagacions apuntaven a més que els segrestadors es podrien trobar a Madrid i que el segrestat podria estar en algun lloc entre Madrid i Toledo. Per aquest motiu es va establir un equip conjunt amb la Policia Nacional.

Els captors van contactar novament amb la família del segrestat i li van donar un ultimàtum contra la vida de l'ostatge. Van fixar un aparcament d'un hotel situat a l'autovia A-42 com a punt per fer efectiu el pagament del rescat. 

A TOLEDO

Els investigadors van localitzar llavors el vehicle d'un dels sospitosos a Toledo, a la localitat de Casarrubios del Monte. Unes quantes hores abans de la cita per fer l'intercanvi van observar com treien la víctima del pis i intentaven introduir-la asseguda en una cadira de rodes a la part posterior d'una furgoneta, però segons sembla van detectar que eren vigilats i van intentar tornar a amagar-se a la vivenda.

Notícies relacionades

Aquesta circumstància va precipitar el desenvolupament de l'operatiu previst. La ràpida acció policial va permetre rescatar la víctima sense que prengués mal i detenir tots els membres del grup, llevat d'un d'ells que es va escapar per la teulada d'un edifici annex. La víctima va ser traslladada a l'hospital de Móstoles semiinconscient.

El presumpte líder de la banda és un ciutadà romanès que havia cursat estudis de medicina a Madrid i feia les pràctiques en un hospital madrileny. A més, és qui va proporcionar a l'empresari medicaments hipnòtics per facilitar el seu segrest.