SIS DETINGUTS A SARAGOSSA

Desmantellada una impremta que copiava els nous bitllets de 50 euros

La Policia ha intervingut material per falsificar 1.275.000 euros

S’ha intervingut material per produir 1.275.000 euros. / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts

Cop a un grup de falsificadors de bitllets. La Policia Nacional va desmantellar a Saragossa una impremta dedicada a la falsificació de bitllets en una operació en què es va incautar material per produir 1.275.000 euros i en la qual van ser detingudes sis persones i n’hi ha una altra d’identificada que es troba en recerca i captura.

En la mateixa operació es van incautar més de 140.000 euros en bitllets falsos, la major part de 50 euros, 660 dòlars en bitllets de 5 també falsificats, i 675.000 euros en procés de finalització, destinats a ser distribuïts tant a nivell nacional com internacional.

En l’operació, anomenada Herois, va ser detingut el falsificador i cinc passadors que realitzaven la distribució en petits establiments que no disposaven de màquines detectores de bitllets falsos. És la primera vegada que a Espanya es detecta la falsificació del nou bitllet de 50 euros, que van començar a circular el 4 d’abril.

UNA DE LES OPERACIONS  MÉS IMPORTANTS

Notícies relacionades

L’operació va ser detallada pel delegat del Govern a Aragó, Gustavo Alcalde, que va indicar, en declaracions recollides per Efe, que aquesta operació és «possiblement» la més important en què s’ha desarticulat una impremta clandestina a Espanya, destinada a falsificar bitllets de 20, 50, 100 i fins i tot 500 euros i també de bitllets de dòlars de diferent valor.

El delegat va ressaltar que el volum del material incautat ha suposat una «autèntica sorpresa» per als investigadors, que van iniciar a treballar-hi el mes de  juliol del 2016, quan es va detectar un important increment de diner fals a nivell nacional que se situava a Saragossa.