un veí de Badalona

Detingut per pagar compres amb bitllets falsos a través d'una 'app'

L'operació també ha permès desmantellar una plantació de marihuana a Granada

moss

moss

1
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos i de la Policia Nacional han detingut un home per introduir al circuit econòmic bitllets falsos de 50 euros i pel cultiu i distribució de marihuana. L'operació també ha permès detenir un altre home i investigar la seva parella com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i frau de fluid elèctric.

Tot va començar quan els Mossos van iniciar una investigació l'agost del 2016 arran de tres denúncies on les víctimes denunciaven que havien venut productes electrònics a través d'una coneguda aplicació mòbil i que el comprador els havia pagat amb bitllets de 50 euros falsos. Les falsificacions eren de gran qualitat, motiu pel qual les víctimes no van ser conscients de l'engany fins que van intentar ingressar els diners de la compra al banc.

 

La Policia va aconseguir identificar i localitzar el comprador, un veí de Badalona. La investigació va determinar que el sospitós poc després de realitzar les compres havia marxat a viure a Purchil (Granada). Per aquest motiu es va establir un equip conjunt d'investigació amb la Policia Nacional.  El dia 17 de maig es va establir un operatiu per detenir el comprador i realitzar l'entrada i registre al seu actual domicili.

Notícies relacionades

En el registre es va descobrir una plantació de 308 plantes de marihuana amb tots els instruments per al seu cultiu i per a la seva posterior distribució. Es va detenir un home i es va investigar una dona, amb els quals compartia pis, per tràfic de drogues. A tots tres també se'ls considera autors d'un delicte de frau de fluid elèctric, ja que punxaven la llum.

El 18 de maig els dos homes arrestats, de nacionalitat espanyola de 24 i 27 anys, van passar a disposició del Jutjat de Santa Fe (Granada). El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.