UNA APLICACIÓ DE CONTACTES

Detingut un 'groomer' que va assetjar una nena de Terrassa de 10 anys a través d'una 'app'

L'arrestat, de 21 anys, es va guanyar la seva confiança perquè li enviés imatges despullada

movilsucio

movilsucio

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona un 'groomer' (adults que es fan passar per menors per poder contactar amb ells) que obtenia imatges íntimes d'una nena de 10 anys a través d'una aplicació de contactes per a telèfons mòbils. El detingut, de 21 anys, va contactar amb la nena i es va guanyar la seva confiança perquè li enviés fotografies en què apareixia despullada. L''app' que utilitzava l'arrestat permet contactar amb altres usuaris que són a prop geogràficament.

La investigació va començar quan els agents de la Unitat d'Investigació Tecnològica van rebre a través d'Interpol una denúncia procedent d'una empresa alemanya que informava sobre la presumpta comissió d'un delicte de prostitució i corrupció de menors. Segons sembla, els fets s'estaven produint a través d'una aplicació utilitzada per "xatejar i lligar" entre usuaris que geogràficament són a prop.

CONVERSES SOSPITOSES

En la informació que l'empresa denunciant remetia hi figuraven les converses que havien mantingut dos usuaris de l'aplicació, un home de 21 anys que residia a Barcelona i una nena de 10 anys amb domicili a la localitat barcelonina de Terrassa. La menor tenia instal·lat el 'software' al seu mòbil i l'utilitzava a través d'un perfil que ella mateixa havia creat.

Notícies relacionades

Una vegada que l'arrestat va contactar amb la víctima, va mantenir diverses converses amb ella fins que va aconseguir guanyar-se la seva confiança. En un primer moment va enviar fotografies dels seus genitals a la menor, per després demanar-li que ella li fes arribar imatges en què estigués despullada, petició a la qual va accedir.

Una vegada localitzat el presumpte responsable, els agents van registrar el seu domicili, on van incautar el telèfon mòbil de l'arrestat. Al dispositiu hi continuava actiu el perfil des del qual s'havia comunicat amb la víctima. L'home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de corrupció i prostitució de menors.