FIASCO POLICIAL

El cas dels 19 boxejadors de Terrassa es va arxivar fa un mes

La Policia Nacional ha difós aquest dimecres per error una operació policial que un jutge va desmuntar

copia-4

copia-4

1
Es llegeix en minuts

Error garrafal. La Policia Nacional ha informat aquest dimecres de la detenció a Terrassa (Vallès Occidental) de set membres d'una banda que es dedicava a explotar boxejadors nicaragüencs als quals obligava a competir en condicions extremes en tornejos europeus i l'alliberament de 19 víctimes. No obstant, es tracta d'una operació la investigació de la qual va arxivar fa un mes un jutge. La decisió del magistrat es va prendre a petició de la Fiscalia perquè no es va observar cap delicte. 

Aquest dimecres, per un error intern, la Policia Nacional ha informat els mitjans d'una operació a través d'una nota. Però l'operació va quedar desacreditada a l'abril.

En la nota, es dona plena validesa al cas. Segons el text l'organització portava els esportistes a Espanya mitjançant cartes d'invitació per participar en un únic combat, però després els obligaven a quedar-se i els coaccionaven per la seva situació administrativa irregular.

Notícies relacionades

Les víctimes, segueix la informació difosa aquest dimecres, eren captades al seu país per un exboxejador anomenat 'el Terrible' i s'utilitzava una empresa promotora per sol·licitar cartes d'invitació a boxejadors professionals de Nicaragua fingint que només venien per un combat. L'organització mantenia els boxejadors amuntegats en una residència per a esportistes en condicions insalubres, i els sotmetia a coacció per aconseguir que competissin en els tornejos.

La investigació va arrencar el febrer de l'any passat quan es va descobrir l'activitat d'aquest grup que la Policia va creure que vulnerava la legislació en matèria d'entrada i estada d'estrangers. L'operació policial contra el grup, que va permetre "alliberar les 19 víctimes", segons la nota, va permetre la seva detenció, així com el registre d'un gimnàs i la intervenció de documentació relacionada amb el cas. Un cas que no existeix.