TRAGÈDIA A LA CARRETERA

La conductora que va atropellar els ciclistes té antecedents per conduir èbria i li van retirar el carnet el 2013

Els tres ciclistes ferits a València continuen en estat greu

Dos morts i tres ferits greus en l’accident. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

La conductora de 28 anys que va atropellar amb el seu cotxe un grup de ciclistes, i va provocar la mort de dos d'ells i ferides de diversa consideració a tres més a Oliva (València), té antecedents policials per tràfic de drogues i per conduir sota els efectes de l'alcohol, cosa que li va suposar la retirada del carnet el 2013, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

La jove, que va donar positiu en el control d'alcohol i drogues després d'atropellar els ciclistes de Xàbia (Alacant) diumenge al matí, es va canviar de carril i va col·lisionar contra els ciclistes, cosa que segons ha indicat el delegat de Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, "porta a pensar que hi va haver una distracció o que es va adormir".

Moragues ha assenyalat en declaracions als mitjans que la dona ha passat aquest dilluns a disposició judicial, que ha decretat el seu ingrés a la presó com a presumpta autora d'un delicte d'homicidi imprudent.

ELS FERITS

A l'hospital de Dénia (Alacant) continua ingressat Scott Gordon, que aquest diumenge va ser intervingut quirúrgicament durant sis hores per diversos politraumatismes i continua a l'UCI del centre sanitari "estable dintre de la gravetat", segons han informat a Efe fonts sanitàries.

Un altre dels ciclistes ferits va ser traslladat a l'Hospital La Ribera, a Alzira (València), on va ingressar amb politraumatismes severs i continua a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb pronòstic reservat.

A l'Hospital La Fe de València va ser portat un altre dels ciclistes ferits en l'accident i, segons fonts del centre, continua ingressat a la Unitat de Cures Crítiques. A l'Hospital de Gandia (València) va ser portada la conductora del vehicle que va atropellar els ciclistes i que, segons fonts del centre, només presentava "ferides superficials".

Notícies relacionades

El quart ciclista que circulava al grup no va patir ferides de consideració i no va requerir ser hospitalitzat.

L'accident es va produir cap a les 8.30 hores d'ahir quan una conductora, que va donar positiu en el control d'alcoholèmia i drogues, va atropellar el grup de sis ciclistes mentre circulaven per la carretera que uneix Oliva i Dénia. A conseqüència de l'impacte van morir dos d'ells, de 28 i 50 anys, i els altres quatre van patir ferides de diferent gravetat i van ser traslladats a diferents centres hospitalaris.