LA NOIA VA RECLAMAR

Un jutge rebutja que uns pares paguin pensió a la seva filla de 23 anys per la seva "vagància"

L'Audiència de Cantàbria assenyala que la situació de la noia "ha sigut provocada per la seva pròpia conducta"

cgpg-audiencia-de-cantabria

cgpg-audiencia-de-cantabria

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència de Cantàbria ha rebutjat la reclamació d'una noia de 23 anys, que demanava que els seus pares li paguessin la pensió d'aliments, perquè creu que ha sigut la mateixa conducta de "vagància" i "falta d'aprofitament" de la noia la que l'ha posat en situació de necessitar aquests recursos.

L'Audiència, segons explica Efe, rebutja el recurs plantejat per la filla contra la sentència d'un Jutjat de Primera Instància de Castro Urdiales, que ja va desestimar la seva demanda.

El tribunal explica a la seva resolució, contra la qual es pot presentar recurs davant el Suprem, que els pares de la noia es van separar l'abril del 2012, quan ja era major d'edat, i que a la sentència de separació de mutu acord no es va fixar cap pensió alimentària en favor de la filla.

Els magistrats destaquen que encara que l'obligació d'aliments als fills s'estén fins que aconsegueixen la suficiència econòmica, d'acord amb la jurisprudència, aquesta premissa es manté "sempre que la necessitat no hagi sigut creada per la conducta del mateix fill".

La sala subratlla que en aquest cas la situació de la noia "ha sigut provocada per la seva pròpia conducta".

Indica que, malgrat la seva edat, la noia no ha acabat la secundària obligatòria, i que va sol·licitar i va obtenir diners de parents per fer cursos d'ofimàtica o ensenyances relacionades amb la informàtica "sense obtenir cap resultat", perquè no es va matricular o perquè no va anar a les classes de manera regular.

NO HA APROFITAT EL TEMPS

A més, l'Audiència apunta que la noia ha treballat en diversos llocs, com Cadis, Huelva, Londres o Castro Urdiales, sense haver acabat aquestes feines ni aprofitat l'aprenentatge de l'anglès.

Els magistrats entenen que la noia no ha aprofitat el temps per augmentar o acabar la seva formació.

Notícies relacionades

"Es pot i s'ha de concloure que ha sigut la mateixa conducta de la recurrent una vegada va arribar a la majoria d'edat, conducta jurídicament qualificable com d'abandonament, vagància i falta d'aprofitament, la que l'ha col·locat en la situació que actualment ostenta", es recull a la sentència.

Per això, la sala no creu que sigui creditora de la pensió d'aliments que reclama.