Fugia amb la seva parella per amenaces del pare

Les dues joves que van ser retingudes a Turquia arriben a Màlaga

La parella, una espanyola i una egípcia el pare de la qual desaprovava la seva relació, van passar per Barcelona

La família de la primera les va localitzar dijous després que fugissin a Turquia des de Dubai

2
Es llegeix en minuts

En estat de xoc i cansades «físicament i psicològicament», Jimena Rico i Xaza Ismaïl es van retrobar ahir per fi amb la família de la noia espanyola a Torrox (Màlaga). Enrere queda el llarg periple fugint del pare de la noia musulmana, que desaprova la seva relació sentimental, i que va acabar amb les dues noies retingudes en un centre policial d’Istanbul (Turquia) perquè no tenien documentació.

En declaracions a Atresmedia, Jimena, de 28 anys, va explicar que totes dues «es troben bé», tot i que encara estan atordides per l’experiència viscuda, i va afirmar que «encara té moltes coses a assimilar i ha de treballar psicològicament una mica en això» per recuperar la normalitat. Va assenyalar a més que la família de la seva nòvia, resident als Emirats Àrabs i per culpa de la qual es va iniciar la fugida, havia intentat també contactar amb ella.

CASA D’AMICS 

Després de la denúncia formulada per la família de Jimena dimarts passat, assegurant que temien per les seves vides després de diversos dies sense saber-ne res, la intervenció de la Guàrdia Civil i les autoritats espanyoles a Turquia va permetre localitzar les dues noies i iniciar el procés de deportació. 

Inicialment el destí havia de ser Londres, on totes dues resideixen, però al final es va optar perquè aterressin a Barcelona i fessin en aquesta ciutat tots els tràmits per recuperar la documentació. Divendres passat, poc abans de la mitjanit, van desembarcar a l’aeroport del Prat i després de comprovar les seves identitats, se li va proporcionar un visat a Xaza, de nacionalitat egípcia, i van passar la nit a casa d’uns amics. 

Des d’allà, i en un cotxe llogat per garantir la seva tranquil·litat i privacitat, van marxar a Torrox per posar fi a uns dies de malson, segons van definir l’experiència viscuda. La seva negra aventura va començar a mitjans del mes d’abril, quan van rebre una trucada alertant que la mare de Xaza estava molt malalta en un hospital. 

Un cop a Dubai, van descobrir que era un estratagema del pare de la noia per trencar la relació. L’enfrontament va provocar que l’home fins i tot les denunciés davant les autoritats dels Emirats, on l’homosexualitat és un delicte penat amb fins a 14 anys de presó.

Les dues noies, que van iniciar la seva relació sentimental fa amb prou feines sis mesos, van fugir llavors fins a Tbilisi (Geòrgia), perseguides pel pare de la noia, que les va localitzar a l’aeroport quan es disposaven a agafar un vol per tornar a Londres. Després d’amenaçar-les de mort, l’home va arribar a estripar-los els passaports, segons van explicar a la família de Jimena. 

Notícies relacionades

Desconcertades, van intentar arribar per carretera al consolat d’Espanya a Istanbul, però van ser interceptades per la policia i portades a un centre de retenció al no tenir documentació. I les van acusar de «terrorisme», segons la germana de Jimena. 

Segons sembla, i segons recull Diario Sur, la noia hauria firmat un document en turc «que no va entendre ni li van traduir els policies, on renunciava a rebre assistència consular», cosa que en va dificultar la localització i l’assistència del Ministeri d’Exteriors. No seria fins dijous, a l’aconseguir fer una trucada a la mare de Jimena avisant que les deportarien, quan es va posar en marxa tot el dispositiu consular.