A SANTANDER

Alliberada una menor romanesa obligada a recollir i a robar ferralla

La víctima, de 17 anys, va ser captada pel fill de la família detinguda, amb qui es va casar

vehiculo-policia-nacional-1471528517076

vehiculo-policia-nacional-1471528517076

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Santander un matrimoni i el seu fill per captar una menor a Romania, que ha sigut alliberada, a qui presumptament obligaven a recollir ferralla i a cometre petits furts.

La menor, de 17 anys, va viatjar il·legalment a Espanya sense el consentiment dels seus pares i va ser captada pel fill de la família detinguda, d'origen romanès, amb el qual va contraure matrimoni pel ritu gitano.

La jove ha sigut ingressada en un centre de menors de la comunitat autònoma fins que sigui repatriada al seu país, ha informat avui la Policia nacional en una nota de premsa.

El Servei de Lluita contra el Tràfic de Persones de Calarais de Romania va informar la policia espanyola de l'existència d'un clan familiar romanès que estava sent investigat pel delicte de tràfic de menors amb fins d'explotació sexual.

VA SORTIR IL·LEGALMENT

Les indagacions apuntaven que el jove detingut hauria captat la menor a Romania, oferint-li casar-se amb ella pel ritu gitano, i amb l'ajuda dels seus pares, l'hauria tret il·legalment del país per viatjar a Espanya i obligar-la a exercir la prostitució, explica la policia.

Els agents espanyols especialitzats en el tràfic d'éssers humans van començar a investigar amb aquesta informació per localitzar i protegir la menor i van detectar un grup familiar a Santander que es dedicava a la recollida de ferralla a la ciutat i en altres localitats limítrofes.

La víctima era obligada a recollir ferralla sola a Santander, o acompanyada per algun membre de la família si havia de desplaçar-se a altres localitats.

Notícies relacionades

A més, en algunes ocasions, segons la policia, també era obligada a fer petits furts en magatzems de ferralla.

Després de posar-se en contacte amb les autoritats romaneses, els agents van tenir coneixement que els pares de la menor havien denunciat la seva desaparició.