MALTRACTAMENT A ALACANT

Dos anys per assetjar amb més de 400 missatges de mòbil la seva exnòvia

El noi l'amenaçava amb fer-li mal a ella o fer-se'n a si mateix si no tornava amb ell

movilsucio

movilsucio

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal ha imposat dos anys de presó a un noi que va maltractar i va amenaçar la seva exparella i la va sotmetre a un assetjament continu a l'enviar-li més de 400 missatges de text amb el mòbil (SMS) a Alacant. La secció primera de l'Audiència d'aquesta província l'ha absolt, no obstant, per falta de proves del delicte d'agressió sexual del qual també estava acusat.

La sentència, a què ha tingut accés Efe, recull que el processat, A. M. E., va abordar la víctima el 3 d'abril de l'any passat a prop del seu domicili i li va clavar una empenta mentre li deia que no podia fer el que li donés "la gana".

"T'ARRUÏNO LA VIDA"

L'acusat va desistir de la seva actitud al veure que el vigilant de seguretat de la urbanització de la dona era al seu lloc, però una estona després, quan ella estava passejant el gos, li va donar un telèfon trencat i va dir que havia carregat contra el mòbil per "no fer-l'hi a ella".

Des del dia 4 al 6 del mateix mes, A. M. E. va remetre a la perjudicada més de 400 SMS on li demanava repetidament que tornés amb ell i l'amenaçava amb fer-li mal a ella o fer-se'n a si mateix.

"O em desbloqueges o dilluns estàs sense feina", "vinga o t'arruïno la vida" "o em desbloqueges ara mateix o veuràs" són algunes de les frases que li va escriure.

"CONTROL" SOBRE LA SEVA PARELLA

El tribunal ha declarat provat que durant la relació que tots dos van mantenir, des de l'agost del 2015, el noi de 21 anys va exercir una situació de "control" sobre la seva nòvia, ja que volia saber quan quedava amb les amigues, quan i amb qui conversava a través del Whatsapp.

Els magistrats, en canvi, no consideren acreditat que la violés el 8 d'abril del 2016, després que tots dos acordessin veure's a casa de la víctima.

Notícies relacionades

"El relat que ella ha fet dels fets i, en concret, de la violència exercida sobre ella per l'acusat per aconseguir l'accés carnal s'ha anat suavitzant en les diferents ocasions en què ha declarat", segons la sentència.

El tribunal sí que ha condemnat A. M. E. pels delictes de maltractament, amenaces i assetjament a penes que sumen dos anys de presó i quatre d'allunyament, així com a indemnitzar la víctima amb 2.000 euros per danys morals.