L'HOME, FERIT LLEU

Mor la criatura que esperava la dona apunyalada per la seva parella a Nou Barris

La dona es troba en estat crític a l'aconseguir desempallegar-se de l'atac de la seva parella

Colau lamenta la nova agressió masclista i que el fetus no hagi pogut superar l'agressió

icoy37620567 violencia genero nou barris170310181444

icoy37620567 violencia genero nou barris170310181444 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

Una dona que estava embarassada de set mesos es troba en estat crític després de ser apunyalada per la seva parella, en un atac que va acabar amb la vida del fill que estava esperant, segons va informar ahir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i van confirmar fonts hospitalàries. L’agressor també es troba ferit després d’autolesionar-se, però el seu quadre no revesteix la mateixa gravetat que el de la seva víctima i els serveis sanitaris no temen per la seva vida. El succés és un nou episodi de violència masclista que ha pertorbat la tranquil·litat de Nou Barris, que no s’acaba de creure que el drama s’hagi traslladat als seus carrers.

La parella és de nacionalitat polonesa i feia més d’un any que vivia al carrer de Francesc de Bolòs, segons el testimoni de José Manuel, que treballa a la farmàcia que hi ha al davant de la porteria on què es van desenvolupar els fets. A ell van recórrer per buscar ajuda uns vianants que s’havien trobat la dona estesa al vestíbul de la finca, després d’haver aconseguit fugir de casa i d’una mort segura, segons fonts de la investigació.

AVÍS A LA POLICIA

La dona, de 31 anys, presentava ferides al coll i al pit, de les quals brollava abundant sang. «Hem trucat al 112 i allà ens han demanat que tractéssim de pressionar sobre les ferides perquè no perdés gaire sang més, però tenia el cos tan ensangonat que era molt difícil saber on tenia les punyalades», recorda José Manuel. Les assistències mèdiques i policials no van trigar a arribar al lloc dels fets.

Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís al voltant de la una del migdia, alertats per una baralla conjugal en un domicili. Van pujar fins a la casa de la parella, on l’individu, de 33 anys i mateixa nacionalitat que la dona, s’havia atrinxerat tot esperant la policia. Els agents van aconseguir reduir-lo i el van trobar amb ferides superficials al coll després d’haver-se autolesionat.

La parella no havia cridat l’atenció del veïnat, més enllà que l’home presentava «una actitud una mica estranya», segons l’empleada d’un comerç de la vora. L’home no té antecedents penals i no consta que s’haguessin dictat ordres d’allunyament en contra seu.

Montse Merino, una veïna que viu davant mateix de la parella, es mostrava impactada per l’«immens bassal de sang» que hores després del succés encara es podia contemplar. «Els meus pares havien sentit  crits i discussions algunes vegades que procedien d’aquest bloc, sembla que eren d’ells», va afegir mentre alguns veïns de la parella encara netejaven les taques del succés a l’entrada de l’edifici.

CONSTERNACIÓ

Notícies relacionades

Malgrat no tenir gaire contacte amb la parella, els veïns es van mostrar profundament consternats per l’inesperat succés que, a més, va resultar mortal per a una criatura encara en estat de gestació. Tristesa, ira i desencant que en segons quins moments desembocaven en atacs furibunds a l’actitud «d’un individu capaç de fer-li això a la seva pròpia dona, i a sobre embarassada».

En l’ambient flotava el recent cas en què un pare va matar la seva filla d’un any al llançar-se amb ella per una finestra de l’Hospital de la Paz de Madrid després d’una acalorada discussió amb la seva parella.