AL MUNICIPI DE Beniarbeig

Mor un home atacat per cinc gossos de raça perillosa en una finca d'Alacant

L'amo dels animals, veí de la víctima, no té documentació ni permís per tenir-los

Un home mor per l’atac de cinc gossos de raça perillosa. / Atlas

Un home mor per l’atac de cinc gossos de raça perillosa.
Un exemplar de pitbull, la raça que ha perpetrat els atacs a nens a Toledo.

/

2
Es llegeix en minuts

Un home de 66 anys va morir dissabte passat al ser atacat presumptament pels cinc gossos de raça perillosa del seu veí en una finca de Beniarbeig (Alacant), segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació.

L'amo dels gossos no té documentació ni permís per tenir races perilloses i si l'autòpsia i les anàlisis d'AND demostren que han sigut aquests gossos els causants de la mort serà acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència, segons informa Europa Press.

La víctima va sortir de casa per dirigir-se a peu a un petit hort que tenia en una finca. El fill, al no tenir notícies del seu pare, el va anar a buscar i va trobar el cadàver a terra ple de ferides produïdes per mossegades d'animals.

Segons sembla, els gossos van començar atacant l'home mossegant-li les cames per fer-lo caure i les ferides en cames i braços fan pensar que va intentar defensar-se fins al final. Les ferides produïdes per les mossegades en cames, braços i al cap li podrien haver causat la mort per pèrdua de sang.

Els agents van comprovar que la mort podia haver sigut causada per l'atac de diversos animals ja que a terra es veien algunes empremtes que feien pensar en una manada de gossos de races perilloses, ja que en aquestes zones no existeixen depredadors salvatges capaços atacar fins a la mort humans.

Per això, van revisar les incidències amb gossos de la zona, i es van dirigir a una casa pròxima. L'inquilí tenia diversos gossos, segons havien denunciat alguns testimonis. A l'arribar a la casa, l'amo va reconèixer tenir diversos gossos, que en aquell moment estaven a dins de la casa, i els va anar traient un per un.

Els agents van comprovar que es tractava de cinc gossos, de races mestisses de pitbull i bullterier. Els gossos no tenien taques de sang, però es van adonar que un d'ells estava xop, com si l'acabessin de banyar, encara que l'amo va al·legar que havia caigut a la piscina.

ANTECEDENTS D'ATACS

Només un dels gossos tenia xip identificatiu, i el propietari no tenia documentació de cap, autorització per a la seva possessió, ni assegurança de responsabilitat civil. A més, la Policia Local tenia constància d'antecedents d'algun atac anterior però amb menors conseqüències.

Notícies relacionades

Agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Xàvia van agafar mostres d'AND a cada un dels gossos, que van ser dipositats en centres d'acollida de la zona per membres del Seprona. La nit de diumenge a dilluns van mossegar un dels cuidadors, i han destrossat la gàbia on es trobaven passant la nit.

Els gossos de races perilloses, com en aquest cas la raça pitbull, al no ser races pures poden tenir un caràcter desequilibrat i si no estan prou entrenats es poden convertir en gossos molt agressius, capaços de causar ferides mortals a les persones. A més, la Guàrdia Civil adverteix que en una canilla de cinc individus es converteix en líder el més agressiu d'ells.