Detingut un home a Màlaga per cobrar durant 17 anys la pensió de la seva àvia morta

Es va valer d'una cartilla d'estalvis que va utilitzar en caixers automàtics per no despertar sospites

zentauroepp419216 a coru a 23 11 02 manos de un  pescador jubilado en un cafe 170214194600

zentauroepp419216 a coru a 23 11 02 manos de un pescador jubilado en un cafe 170214194600 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Durant gairebé dues dècades va visitar puntualment diversos caixers d'una mateixa entitat bancària per retirar la pensió d'una dona de la qual ni el banc ni la Seguretat Social tenien constància que havia mort. L'home, de 47 anys i net de la dona que havia mort, ha sigut detingut ara a Màlaga acusat d'un suposat delicte de frau a la Seguretat Social després d'haver-se embutxacat ni més ni menys que 200.000 euros. La seva companya sentimental també ha sigut detinguda i està acusada per haver consentit i encobert el frau, ja que tenia coneixement de l'origen il·lícit dels ingressos.

Va ser la Tresoreria General de la Seguretat Social qui va destapar el que passava al comparar dades i comprovar que havien estat abonant una pensió a una dona que era morta des del 1998. Per aquest motiu, van iniciar la pertinent sol·licitud de devolució a l'entitat bancària de l'import abonat erròniament, donant per fet que els fons seguien acumulats al compte bancari. La seva sorpresa, doncs, va ser majúscula quan el banc els va comunicar que els diners no eren al compte.

ENTRE EL 1998 I EL 2015

Notícies relacionades

Així, des del banc els van explicar que "algú havia estat retirant els fons del compte destinat a la pensió" de manera periòdica entre el 1998 i el novembre del 2015. Sempre des d'un caixer automàtic, mai a la finestreta amb el tracte directe d'una persona, i en diferents sucursals. Per fer-ho, l'ara detingut es va valer de la cartilla d'estalvi amb el seu codi pin, una estratègia amb què va aconseguir no aixecar sospites. Per aquest motiu, va ser la mateixa interventora del banc la que va presentar una denúncia i va posar l'assumpte en mans de la Policia.

Les indagacions policials es van centrar, per tant, en l'entorn familiar de la difunta, tenint en compte el coneixement del codi de seguretat, i ràpidament van apuntar a un dels nets, un home que en l'actualitat té 47 anys i que havia conviscut amb la dona fins que va morir, sent a més l'encarregat de gestionar-ne els moviments econòmics.