A TARRAGONA

Un turisme mata una ciclista i en fereix de gravetat una altra i fuig

Els Mossos han detingut el sospitós una hora i mitja després de l'atropellament

L'arrestat ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia i no té permís de conduir a Espanya

Atropella mortalment dues ciclistes i fuig. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA / TARRAGONA

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 33 anys per haver atropellat mortalment una ciclista de 28 anys i deixar-ne una altra de molt malferida a la carretera local TP-2031 de Vilabella (Alt Camp), aquest migdia cap a les 13.20 hores. Després de l'atropellament, el conductor del cotxe, un model Ford Focus, ha fugit. La víctima mortal, de 28 anys d'edat, ha traspassat a l'acte. La seva companya, d'entre 20 i 30 anys, ha aconseguit alertar el 112 des del mòbil, estirada a la calçada. A l'anar-hi els equips d'emergència, l'han traslladat en helicòpter a l'hospital Hospital Joan XXIII de Tarragona. Segons fonts del centre, quan surti de l'operació que li han practicat d'urgència seguirà a la unitat de cures intermèdies, si bé no es tem per la seva vida.

Els Mossos han detingut el conductor responsable a les 15.00 hores, una hora i mitja després de l'atropellament mortal a Vilabella. Li imputen homicidi per imprudència, lesions per imprudència i omissió del deure d'auxili. L'home, de nacionalitat colombiana i veí de Vila-seca (Tarragonès), ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia i en el drogotest. No consta que tingui permís de conduir a Espanya i les autoritats colombianes encara no han confirmat que hagués obtingut al seu país d'origen el carnet. Si no és així, també se li atribuirà un delicte de conducció temerària.

L'accident s'ha produït al punt quilomètric 19 de la carretera local TP-2031, una via recta, sense voral i amb molta visibilitat que enllaça els petits pobles de Vilabella i Renau.

L'inspector en cap de Trànsit del Camp de Tarragona, Antoni Vilafranca, en declaracions a TV-3, ha explicat que el conductor ha envestit les dues ciclistes per darrere i que, segons un testimoni, en un primer moment s'ha aturat i ha baixat del cotxe. Però poc després ha fugit del lloc. Els Mossos han activat un dispositiu per identificar-lo i detenir-lo.

Notícies relacionades

Les investigacions posteriors han acabat per determinar que l'atropellament ha sigut lateral i ara s'intenta concretar tant què pot haver causat la badada del conductor i per què ha fugit. El detingut ha sigut traslladat a la comissaria de Valls (Alt Camp) i passarà a disposició judicial aquest dilluns a última hora o demà, dimarts.

L'accident ha activat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, l'helicòpter medicalitzat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La carretera ha tingut circulació amb pas alternatiu durant diverses hores.